Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat au fost semnate contractele de execuție de lucrări pentru patru obiective de investiții din județul Bihor: construirea de săli de sport în Oșorhei, Ceica și Curtuișeni și extinderea sediului Primăriei Sălard.

 

Ministrul Cseke Attila menţionează că aceste proiecte pornesc de la solicitări ale comunităților locale. După aprobarea finanţării de către Ministerul Dezvoltării, proiectele au intrat în procedură de achiziție publică, pe data de 3 martie fiind semnat contractul de execuție a lucrărilor.

Sala de sport din comuna Oșorhei va fi construită cu o tribună de 180 de locuri. Zona parterului obiectivului de investiții va fi dedicată elevilor / sportivilor și activităților sportive, iar zona de la etaj va fi dedicată gradenei pentru spectatori care poate găzdui până la 180 persoane în timpul competițiilor de la nivel local. De asemenea, pentru a asigura condițiile optime pentru utilizatori, sala de sport este prevăzută cu vestiare moderne, grupuri sanitare, dușuri și cu un cabinet de prim ajutor.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat 8,5 milioane de lei pentru această investiție, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Sălile de sport din localitățile Ceica și Curtuișeni vor avea câte un teren cu dimensiuni de 9m x 18m și dotări specifice precum spaliere, bănci de gimnastică, panouri de baschet, 4 vestiare dotate cu dușuri, grupuri sanitare și cabinete medicale pentru prim ajutor.

Sălile de sport sunt prevăzute și cu vestiare cu grupuri sanitare dedicate profesorilor de educație fizică, respectiv și cu câte un depozit pentru materiale sportive. Cele două săli de sport au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în valoare totală de 4.779.955 lei, termenul finalizării lucrărilor fiind de șapte luni.

Se va reabilita și extinde sediul primăriei Sălard. Proiectul va fi realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții prin includerea următoarelor categorii de lucrări: extinderea clădirii actuale cu un corp cu regim de înălțime parter + mansardă, înlocuirea acoperișului existent, înlocuirea tâmplăriei exterioare, adoptarea unor soluții de iluminat eficient energetic, a unor soluții de încălzire eficientă, respectiv soluții de optimizare a utilizării energiei printr-un Building Management System, refacerea finisajelor interioare, montarea unui sistem de energie regenerabilă compus din 8 panouri fotovoltaice de 265W. Valoarea contractată este de peste 15,8 milioane lei, iar termenul de realizare a investiției este de 26 luni.