Lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială nr. 11, una dintre cele mai mari unități de învățământ din Oradea, sunt în curs de finalizare. Modernizarea unității de învățământ este realizată cu fonduri europene.

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 11 din str. Moldovei nr. 55 sunt realizate în proporție de 98%, a anunţat Primăria Oradea.

Imobilul în care funcționează unitatea de învățământ este alcătuit din patru corpuri de clădire: Corp A - 5 nivele (S + P + 3 E), Corpul B - 2 nivele (P + 1 E), Corpul  C -  3 nivele (P + 2 E şi 1 nivel sală sport) și Corpul de legătură cu 4 nivele (S + P + 2 E). Aceste corpuri  găzduiesc atât învățământul primar, cât și cel gimnazial.

Principalele lucrări executate până în prezent sunt următoarele: reabilitarea instalațiilor  electrice și sanitare interioare; montarea sistemului de detecție si alarmare incendiu; montarea sistemului de supraveghere video; montarea instalației electrice de curenţi slabi pentru rețea calculatoare; finisaje interioare (înlocuirea pardoselilor interioare în sălile de clasă și spații administrative cu pardoseli din parchet masiv din lemn, iar la grupurile sanitare și coridoare pardoseli din gresie antiderapantă, zugrăveli interioare, înlocuirea tâmplăriei vechi cu tâmplărie nouă din PVC); reabilitarea fațadelor prin montarea de termosistem și finisaje exterioare cu tencuieli decorative; înlocuirea balustradelor și placarea treptelor cu gresie.

„S-au reabilitat corpurile A, B și C, în ultimul fiind amenajate vestiare pentru sala de sport. Totodată, s-au finalizat lucrările de amenajare la terenurile de sport, urmând să fie trasate, marcate și echipate cu echipament sportiv, respectiv: panouri de handbal, coșuri de baschet și mese de ping-pong. S-a pregătit infrastructura pentru terenul multisport, urmând să fie turnat tartanul în perioada următoare. În același timp, a fost turnată elevația pentru împrejmuire pe tot aliniamentul gardului, urmând a fi montate panourile metalice. În cursul acestei săptămâni se vor finaliza lucrările la amenajările interioare la corpul de legătură”, precizează Primăria Oradea.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 22 mai 2020, iar durata de execuție este 18 luni. Contractul de lucrări a fost semnat la începutul lunii martie 2020.

„Toate aceste intervenții au rolul de a asigura crearea unor condiţii superioare, contribuind la îmbunătățirea calității mediului în care se desfășoară actul didactic în Oradea și de a creşte accesul, calitatea și gradul de atractivitate a serviciilor educaționale prestate de cadrele didactice la Școala Gimnazială nr. 11 Oradea”, menţionează municipalitatea.

Proiectul „Reabilitare fațade si amenajări interioare, reabilitare instalații sanitare și electrice la Şcoala Gimnaziala nr. 11 Oradea” este implementat de Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar și Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională. Modernizarea acestei unități de învățământ se realizează prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările au ca termen de finalizare luna noiembrie 2021 și sunt executate de către asocierea formată din Drum Asfalt - lider de asociere, Trameco și Lemacons. Valoarea contractului este de 11.481.787,64 lei (fără TVA).