După ce au distrus o zonă tradiţională pentru petrecerea timpului liber, zona Silvaş, acum administraţia locală se laudă că doreşte să amenajeze pe malul drept al Crişului Repede, în amonte de  noul pod aflat în construcţie un nou spaţiu de recreere pentru orădeni.

Având în vedere faptul că construirea noului pod, în zona numită „Silvaş", a presupus şi afectarea unei părţi a malului Crişului Repede frecventată de orădeni în scopuri de recreere, s-a decis ca pe suprafaţa Uzinei de apă, pe o porţiune de aproximativ 1 ha să se compenseze terenul afectat, realizându-se în zonă un spaţiu pentru timpul liber. Municipalitatea a solicitat Companiei de Apă să restrângă gardul existent în jurul Uzinei de apă pe o lungime de 300-350 de metri, pe o adâncime de 30 metri, iar pe suprafaţa astfel obţinută se va amenaja un teren destinat petrecerii timpului liber. În ultimele zile s-a lucrat la defrişare şi igienizare, la curăţirea vegetaţiei existente de crengile uscate precum şi la nivelarea terenului. Compania de Apă urmează să mute gardul, astfel asigurându-se spaţiul necesar zonei de recreere.

Podul peste Criş încă în lucru

În ce priveşte lucrările la noul pod de peste Crişul Repede, care trebuiau finalizate încă de anul trecut, abia la finele lunii aprilie se va putea ripa tablierul metalic. Totodată, şi partea municipalităţii de amenajare a unui sens giratoriu pe Dragoş Vodă pentru a avea acces direct pe pod. În acest moment se lucrează la partea de sudare a tablierului pe mal, după care se va trece la lansare acestuia, operaţiune care va putea dura o lună. Odată cu demararea lucrărilor la sensul giratoriu, care ar putea avea lor în cursul lunii iunie, circulaţia rutieră pe Clujului-Dragoş Vodă- Averescu va înregistra unele restricţii.