Lucrările la noua parcarea supraetajată de pe str. Gheorghe Doja, care va deservi atât Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, cât și noul ambulatoriu, aflat în construcție avansează văzând cu ochii. Au fost forați aproape toți piloții și urmează radierul.

 

Constructorul a început lucrările în luna octombrie, cu pregătirea terasamentelor, devierea rețelelor de utilități, asigurarea rezervei de incendiu și a postului de transformare a spitalului. A început apoi forarea celor 157 de piloți perimetrali, la adâncimi cuprinse între 11 și 18 metri, de diametre variabile, între N 6, Dn 80 și Dn 100.

Peste 130 de piloți au fost forați deja, iar până la finalul acestei săptămâni executantul va finaliza ultimii 21 piloți. Urmează excavații generale, după care se va realiza fundația efectivă a clădirii, radierul.

Parcarea supraetajată va avea 516 de locuri și va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării, ea urmând să fie conectată printr-o pasarelă de clădirea noului ambulatoriu.

Regimul de înălțime a parcării este de 5 niveluri (S+P+2E+Terasă).  Aceasta va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Parcarea supraetajată este realizată de asocierea formată din Drum Asfalt – lider de asociere și Grup Constructii Est – asociat, valoarea contractului fiind de aproape 45.9 milioane lei. Investiția este finanțată din bugetul local.

Lucrarea are termenul de finalizare 18 luni. Prin această investiție, se va rezolva problema locurilor de parcare pentru aparținătorii celor internați în Spitalul Județean, pentru medici și riverani.