Municipalitatea orădeană a anunţat că, la începutul acestei săptămâni, constructorul a finalizat zona de parcare adiacentă carosabilului pe str. Oneștilor, între sensul giratoriu de la Aleea Cazaban și intersecția cu str. Poieniței.

„Reamenajarea locurilor de parcare de domiciliu pe această stradă a fost necesară deoarece în cursul acestei veri au fost înlocuite rețelele de termoficare, în cadrul contractului de finanțare „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu şi creșterii eficienței energetice - Etapa III”. După înlocuirea rețelelor de termoficare pe str. Oneștilor, constructorul Avril Negrești Oaș a reabilitat carosabilul și a trasat marcajele aferente celor 36 de parcări de domiciliu afectate pe durata lucrărilor”, precizează Primăria Oradea.

Reabilitarea rețelelor termice (tronsoane de rețea prioritare identificate ca având pierderi energetice importante) va contribui la reducerea pierderilor în rețele, scăderea consumului de combustibili și creșterea eficienței energetice, contribuind în acest fel la reducerea emisiilor de poluanți in atmosferă.

Acest tronson de rețea (parte a magistralei de termoficare nr. 2, esențială pentru asigurarea alimentării cu energie termică a centrului și sudului orașului) este parte din Obiectul 1 din contractul de lucrări. Lungimea totală a acestuia este de 2060 metri și se află pe următorul traseu: Calea Borșului, traversare Crișul Repede în aval de pod CFR Oradea - Arad, paralel cu malul Crișului Repede până la baza Sportivă CSM, pe str. Oneștilor până la sensul giratoriu cu str. T. Vladimirescu.