Peste 450.000 de copii au abandonat școala în ultimii ani. În pandemie, 1.000.000 de copii nu au acces la educația online. Organizaţia Salvaţi Copiii lansează o campanie manifest.

Peste 450.000 de copii au abandonat școala în ultimii ani. În pandemie, 1.000.000 de copii nu au acces la educația online. Organizaţia Salvaţi Copiii lansează o campanie manifest.
Fondul „Educație pentru azi” își dorește să creeze o viață normală pentru copiii din mediul rural proveniți din familii defavorizate. Acești copii nu au șansa de a deprinde în familie abilități esențiale de viață sau de a avea acces la informație, iar aceste programe sunt menite să le ofere oportunități la învățare pe care, altfel, nu le-ar fi putut avea.
Ziua de 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului, a fost marcată de elevii claselor a IV-a A și B printr-o autentică activitate de educație civică, integrată în cadrul programului Școli Ambasador ale Parlamentului European în România (EPAS), liceul deținând acest titlu din anul 2018.
Tinerii care doresc să se implice în stoparea poluării în Bihor și care vor să învețe mai multe despre ea, sunt invitați să se înscrie la traininguri, workshop-uri și activități în aer liber în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană.
Ministerul Educaţiei a anunţat printr-un comunicat de presă că a semnat contractul de finanțare pentru bursele lunare de 2.350 de lei ale masteranzilor. Universitatea din Oradea nu este cuprinsă în proiect.
Dascălii din Bihor, alături de specialiştii în educaţie, ONG-uri, elevi şi părinţi, sunt invitaţi vineri, 4 decembrie, la o dezbatere gratuită, on-line, despre strategii pentru resursele educaționale deschise în vederea digitalizării educației din România.
O primă serie de 55 studenți ai Universității din Oradea, de la Facultatea de Medicină și Farmacie, au decis să se implice în lupta împotriva pandemiei fiind repartizaţi în trei spitale şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Oradea.
Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din Oradea, în parteneriat cu Université de Reims Champagne-Ardenne, Franța, organizează online, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2020, Workshop-ul cu participare internațională intitulat The Challenges of Universities in the Age of Virtual Frontiers (Provocări în sistemul universitar în epoca frontierelor virtuale).
Într-un mediu familial, la calculatorul personal, copiii din clasa a IV-a, alături de prof. Stela Tăut, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, au participat, zilele trecute, la o discuție interesantă despre apă, cu tema „Cum economisim apa”.
Elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Nestor Porumb” Tulca, coordonați de profesoara Sanda Mariana Iga, au răspuns, pentru al doilea an consecutiv, invitației făcute de UNICEF de a se alătura unei inițiative globale derulată în perioada 11- 22 noiembrie, intitulată „Cea mai mare lecţie din lume”.