Un nou an a început, aducând noi oportunități pentru studenți. Cei care doresc să iasă din anonimat și să aibă parte de o experiență unică sunt invitați să se înscrie în AIESEC.

Un nou an a început, aducând noi oportunități pentru studenți. Cei care doresc să iasă din anonimat și să aibă parte de o experiență unică sunt invitați să se înscrie în AIESEC.
Profesorii, elevii, părinții și specialiștii în educație din societatea civilă sau instituții publice sunt invitați, la sfârșitul săptămânii, la o dezbatere on-line având ca temă proiectele planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional.
Colectivul clasei a XI-a filologie de la Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului a dat startul unui proiect educativ local intitulat „Managementul schimbării”, avându-i coordonatori pe prof. Mălai Maria, prof. Fabian Adelina și pe elevii Bolojan Andrei, Bodea Sonia, Pascar Andrada și Szolga Geczi Noemi.
Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea a organizat marți, 19 ianuarie, atelierul cu tema „Fast and Curious, o incursiune în câteva aplicații web creative”.
Suedia și Irlanda caută studenți în România. Universități renumite din cele două țări au pregătit deja ofertele pentru tinerii români. În Suedia studiile sunt gratuite. Pentru Irlanda există granturi și subvenții care acoperă integral costul studiilor.
În prima şedinţă a Consiliului Local Oradea din acest an şi ultima desfăşurată în sala mare a primăriei înainte de reabilitarea ei, a fost aprobat proiectul privind dotarea unităţilor de învăţământ de stat din municipiu cu echipamente de protecţie sanitară. Proiectul, în valoare de aproximativ 2,8 milioane euro, va fi depus spre finanţare europeană.
Ce sunt clișeele culturale? Sunt exprimări stereotipe, golite de sens, care intervin supărător de frecvent în comunicarea publică, scrisă sau vorbită. Sunt ele nocive sau benefice? Nu ne grăbim să răspundem categoric. Pot fi nocive, dacă nu spun nimic semnificativ. Dar pot fi benefice, dacă ne ajută să găsim calea spre adevărul ascuns. Pot fi un detector de prostie sau un detector de comori, pentru cine știe să le citească semnele.
550 de concurenți din toată țara, dar și de peste hotare au participat, recent, la cea de-a doua ediție a Concursului Online Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Muzica ne poate uni”.
Circa 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate la finalul primul semestru al anului școlar. Pe de altă parte, Organizaţia Salvaţi Copiii a realizat un sondaj în rândul elevilor, părinţilor şi profesorilor, majoritatea zdrobitoare dorind începerea cursurilor la şcoală.
Începând cu data de 11 ianuarie 2021, în unele școli din județul Bihor vor avea loc modificări în structurile de conducere ale acestora, din cauza expirării contractelor de management încheiate în urma concursurilor desfășurate în 2016.