40 de ani în slujba învăţământului românesc
Principala calitate a unui profesor este vocaţia pedagogică, exprimată în "a te simţi chemat, ales pentru această sarcină şi apt pentru a o îndeplini", iar arta de a-i învăţa pe alţii reprezintă un dar natural.
Încă din tinereţe, domnul prof. Pavel Ţapoş a îmbrăţişat cariera didactică, fiind pregătit să ofere societăţii româneşti cea mai înaltă calitate - educaţia.
Comuna Olcea pentru domnul Pavel Ţapoş, de la Şcoala cu clasele I-VIII Călacea, a reprezentat şi locul de muncă. Patru decenii a fost profesor de matematică în comuna Olcea, în primii ani în satul Hodişel, apoi în Călacea, învăţând generaţii de elevi taina numerelor şi a socotitului. De-a lungul activităţii didactice, în cadrul lecţiilor deschise la comisia metodică şi cercurile pedagogice din sectorul Tinca, domnul prof. Ţapoş a dat dovadă de pricepere, pasiune în ceea ce face, ne-a informat domnul prof. Ciucea Nicolae. Se mândreşte domnul Ţapoş cu foştii elevi, care astăzi au ajuns, la rândul lor, profesori, medici, ingineri, dar şi mari gospodari ai comunei Olcea. "Mi-am făcut meseria cu multă răbdare, cu multă dragoste, dar am avut şi momente de incertitudine, de descurajare, dar la capătul acestui drum, pe "ogorul pedagogic," m-au aşteptat multe bucurii şi satisfacţii, ne spune, cu lacrimi în ochi, domnul Pavel.
La sfârşitul lunii ianuarie, dl prof. Pavel Ţapoş îşi va încheia activitatea de dascăl, prilej cu care colegii îl vor sărbători şi-i vor ura "La mulţi ani!", multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi, purtându-i peste ani plăcute aduceri aminte.
Prof. Teodor BUIBAŞ
Comentarii
Nu există nici un comentariu.