Echipa Universității din Oradea a câștigat patru premii de certă valoare la „Robochallenge”: locul I și II la proba „Humanoid Robot”, locul II la proba „Line follower-kids” și locul III la proba „Humanoid Sumo”.

Echipa Universității din Oradea a câștigat patru premii de certă valoare la „Robochallenge”: locul I și II la proba „Humanoid Robot”, locul II la proba „Line follower-kids” și locul III la proba „Humanoid Sumo”.
Cu ce rămân copiii după vizionarea unui spectacol de teatru? Profesoara Cristița Luca, de la Școala „Ioan Slavici” din Oradea, s-a gândit ca, împreună cu elevii ei, să îmbine utilul cu plăcutul...
La Liceul Tehnologic „Unirea” Ştei se derulează, pe parcursul a doi ani, în perioada 2020-2022, proiectul „Creating Digital Dictionaries and Mobile Apps for Learning Foreign Languages”, cu un grant de 26.426 euro, a cărui coordonator este prof. dr. Adela Lucuș.
Atunci când oameni din locații diferite și experiențe de viață diferite se unesc pentru a crea schimbare se întâmplă ceva extraordinar.
La Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte a Universității din Oradea a început o nouă tradiție, și anume, un eveniment dedicat „curioșilor, în general, și tinerilor din licee sau din facultăți, în special”, după cum spune lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, inițiatoarea programului „Seara de film”.
Printre nenumăratele proiecte derulate în acest an la LT „Unirea” Ștei, a cărui conducere este compusă din prof. ing. Adrian Gruie, director, și prof. Cristian Vieriu, director adjunct, recent s-a încheiat un flux de mobilitate derulat în Italia, considerat a fi un real succes.
Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei a fost joi, 3 noiembrie, gazda celui mai așteptat eveniment de la începerea școlii, acela de a desemna Miss și Mister Boboc 2022, laureații fiind Andreea Tulbure și Luca Cupa. „Nepoții Moțului” și-au ales ca titlu a Balului Bobocilor, „Disney World”, o adevărată lume a basmelor.
Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 Oradea, structură a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, s-a umplut de minunatele culori ale toamnei, într-un decor fantastic, cu prilejul Festivalului Dovleacului.
Copiii români între 12 și 14 ani pot face parte din juriul care votează filmele din competiția Young Audience Award, în perioada 7-13 noiembrie 2022. Anul acesta, la cea de-a 9-a ediție, juriul de tineri din România poate viziona online pe platfoma special dedicată.
Sesiunile mobilităților Erasmus+ de formare profesională în țări partenere din Uniunea Europeană se succed cu repeziciune la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta.