Deși fusese inițial planificată doar pentru luna aprilie, campania Teatrul și Educația dezvoltată de Teatrul Regina Maria va continua și în luna mai.

Peste 40 de profesori de limba și literatura română din Oradea, dar și din alte localități ale județului Bihor, s-au înscris pe platformă, pentru a utiliza lecturile realizate de actorii trupei Iosif Vulcan în cadrul orelor predate online.

Alături de textele deja disponibile pe platformă, așa cum au fost enumerate săptămâna trecută în cotidianul Crișana, ultimele zile ale lunii aprilie au adus în atenția elevilor următoarele lecturi: Fabulele Boul și Vițelul, Câinele și Cățelul, Ursul și Vulpea, de Grigore Alexandrescu, lecturate de Anca Sigmirean; Chirița în provincie, de Vasile Alecsandri, în lectura actorului Petre Ghimbășan; Sumki, de Amos Oz, în lectura Andei Tămășanu. Campania continuă și în luna mai, chiar dacă perioada Stării de Urgență nu va fi prelungită, mai ales că Ministerul Educației a decis că cel de al doilea semestru școlar va continua în sistem online. Prima filmare care va fi pusă  la dispoziție elevilor și profesorilor în această săptămână este lectura primului volum din romanul Moromeții, de Marin Preda, lectura fiind realizată de actrița Gabriela Codrea.

Vor urma: Pasteluri de Vasile Alecsandri (Oaspeții Primăverii, Tunetul, Floriile); Legendele Olimpului, de Alexandru Mitru, Dumbrava Minunată, de Mihail Sadoveanu; Alexandru Lăpușneanu, de Costache Negruzzi; Moara cu noroc, de Ioan Slavici, sau Negustor de pești, Un vocabular literalmente bogat, Elev, Recreația mare de Mircea Sântimbreanu, sau Confesiunile unui prieten imaginar  de Michelle Cuevas;  Suflete Tari, de Camil Petrescu, Vor lectura actorii: George Dometi, Eugen Neag, Pavel Sârghi, Răzvan Vicoveanu, Miruna Lazăr, Mihaela Gherdan, Carina Bunea, Lucia Rogoz. Accesul cadrelor didactice la platformă a fost posibil prin înscriere și a fost gratuit.