25 de elevi de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” au vizitat ieri, de la ora 12.30, Muzeul Art Nouveau – Casa Darvas la Roche și Muzeul de Istorie a Evreilor – Oradea.

Clasa a IX-a A a realizat în cadrul Parteneriatului dintre Colegiul Național „Iosif Vulcan” și Centrul pentru tineret „The Spot”, activități de vizitare ghidată a muzeelor Art Nouveau – Casa Darvas la Roche și a Muzeului de Istorie a Evreilor – Oradea, cele mai noi muzee orădene, urmate de activități de autocunoaștere și dezvoltare personală. Cei 25 de elevi au fost îndrumați de prof dirig. Teodora Popa și psilologul Centrului pentru tineret „The Spot”, Raluca Crețu. 

Emotia colectivă trăită de elevi în urma incursiunilor în trecut a fost exploatată în cadrul unor activități educative de tip non formal în cadrul cărora s-au dezbătut strategii de dezvoltare personală, importanța creativității, a empatiei și a inteligenței socio-emoționale ca factori importanți în adaptarea la schimbările ce au loc în jurul lor.

În încheierea activităților, elevii au pus pe hârtie mărturii ale trăirilor individuale, așteptările și gândurile lor la început de ciclu liceal.

Astăzi, de la ora 16.00, o altă serie de elevi va participa la cursuri speciale de educatie financiară, în incinta Centrului pentru tineret „The Spot”.