Pe parcursul anului școlar precedent, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, unitate de învățământ acreditată Erasmus+, s-au derulat mai multe proiecte cu parteneri europeni.

Pentru că elevii și profesorii de la „Ciordaș” au lăsat o impresie excelentă în timpul mobilităților din anul școlar 2023-2024, conducerea școlii a decis că e momentul ca și colegii lor să afle despre avantajele participării la proiecte de tip Erasmus+ și, pe de altă parte, să-i poată felicita pe cei care au contribuit la renumele colegiului nostru în plan european.

Cu ocazia careului festiv de miercuri, 2 octombrie, directoarea Claudia-Florina Cighir și directorul adjunct Adrian-Ionuț Sabău, alături de ing. Rodica Monenciu, membră în echipa de gestiune a proiectelor și responsabilă cu diseminarea, formarea profesională și respectarea standardelor Erasmus, au înmânat elevilor și profesorilor participanți la mobilitățile din anul școlar trecut documentele care dovedesc implicarea lor în proiectele Erasmus+.

Prin proiectul nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000125262, 25 de elevi, însoțiți de trei profesori și monitorizați de ing. Rodica Monenciu, au efectuat stagii de practică în Portugalia – la Lisabona și în Grecia – în Paralia Katerini, iar șase profesori au desfășurat activități de formare Job Shadowing, în capitala lusitană.

Alți colegi de-ai lor s-au format prin proiectul Erasmus+ nr. 2023-1-RO01-KA122-SCH-000125429. Este vorba de 15 elevi ai școlii noastre, care, însoțiți de două cadre didactice, au participat la mobilitatea de grup din Paralia Katerini (Grecia) și de zece profesori care, tot acolo, au urmat cursul de formare intitulat „Travelling folktales on inclusive education”.

La finalul careului festiv, ing. Rodica Monenciu a felicitat-o pe prof. ec. Claudia-Florina Cighir pentru contribuția la reușita acestor activități, subliniind că directoarea Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” este și responsabila celor două proiecte Erasmus+ menționate.