„Descoperă-ți pasiunea în IT”, programul care le oferă elevilor posibilitatea de a explora domeniul tehnologiei prin interacțiune directă cu mediul de muncă dintr-o companie, s-a lansat și la Oradea. Elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” au început deja practica la sediul companiei, care îi va găzdui în următoarele cinci luni.

Prima echipă de elevi din Oradea a început practica într-o firmă de IT, în cadrul programului „Descoperă-ți pasiunea în IT”.

„Este un program de referință în care am investit constant încă de la prima ediție. Am făcut asta pentru că știam că le va aduce tinerilor o perspectivă nouă față de mediul IT. De aceea, nu poate decât să ne bucure faptul că anul acesta programul se extinde și în Oradea. Rezultatele obținute în Cluj, în ultimii patru ani de program, au fost remarcabile, și sperăm ca și liceenii de aici să fructifice oportunitățile de învățare care li se oferă. Suntem conștienți că doar printr-un efort comun al mediului privat și public putem avea tineri pregătiți pentru cerințele actuale ale pieței muncii’, spune Călin Văduva, CEO Fortech, firma de IT care îi găzduiește pe liceenii orădeni în practică.

Programul cuprinde sesiuni de practică și mentorat, workshop-uri şi training-uri, concursuri și expoziții, care ajută tinerii să transforme o simplă idee într-un proiect şi, mai departe, într-un model de business. Prin parcurgerea acestui program, elevii au posibilitatea de a explora domeniul tehnologiei, prin interacțiune directă cu responsabilități reale și mediul de lucru dintr-o companie, familiarizându-se cu munca în echipă, asumându-și roluri, fiind încurajați să gândească inovativ și să-și dezvolte spiritul antreprenorial, deprinderi utile și transferabile la nivelul oricărei opțiuni de carieră.

Născut la Cluj în urmă cu patru ani, programul a crescut și s-a dezvoltat cu fiecare ediție. Anul acesta, programul numără 135 de elevi din 4 județe, împărțiți în 27 de echipe. Numărul firmelor implicate direct în sprijinirea programului a ajuns la 12.