Ceremonie fastuoasă astăzi, 26 mai, în Aula Magna a Universității din Oradea. Instituția a serbat „60 de ani de învățământ continuu” în prezența a doi foști miniștri ai Educației, ai celor mai importanți reprezentanți ai mediului academic și ai autorităților locale. Aproape toate discursurile au lăudat Universitatea, Primăria Oradea și Consiliul Județean pentru modul în care colaborează.

Peste 150 de persoane de prim rang în mediul academic național, alături de foștii miniștri ai Educației, Sorin Câmpeanu și Adrian Curaj, de secretarul de stat în Ministerului Educației - Gigel Paraschiv, de președintele Consiliului Județean Bihor - Ilie Bolojan, primarul Oradiei - Florin Birta și episcopul greco-catolic Virgil Bercea și cel romano-catolic Böcskei László au serbat vineri, 26 mai, „60 de ani de învățământ continuu la Oradea”. Au vorbit reprezentanții celor mai importante consorții universitare din România, cei mai mulți lăudând Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor pentru că investesc în Universitate.

„În urmă cu 5 ani, când am fost la Oradea, Ilie Bolojan, pe atunci primar, povestea despre investițiile pe care vrea să le facă la Universitate și iată că astăzi avem două cămine în lucru și un Centru de transfer tehnologic, ceea ce arată seriozitatea proiectelor de aici”, a spus președintele ARACIS, Mădălin Bunoiu, care a subliniat că lucrurile s-au schimbat mult în bine din punct de vedere calitativ în învățământul universitar și că instiuția pe care o conduce are un merit important aici.

Fostul ministru Adrian Curaj a spus că investițiile demonstrează că autoritățile locale au încredere în ce se întâmplă la Universitate: „toți cei care vin în România spun că este un loc în care ar vrea să trăiască. Dar în această dinamică a talentelor, unde noi sperăm să convingem specialiștii plecați să revină în țară, dincolo de frumuseațea de a trăi este plăcerea de a munci. Ce se întâmplă la Oradea este un pas în această direcție. Unde oamenii pot avea și plăcerea de a trăi și pe cea de a munci, de a avea un serviciu care să le aducă satisfacții”.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre noua lege a învățământului superior care a fost adoptată afirmând că nu este perfectă, dar este un mare plus pentru mediul academic. A lăudat și el administrația locală, afirmând că și-ar dori ca și la București primăria să sprijine mediul academic. Evenimentul din Aula Magna s-a încheiat cu un moment festiv, în care Corul Facultății de Arte a cântat „La mulți ani!”.