Anul universitar 2022-2023 este marcat, la Universitatea din Oradea, de numeroase evenimente aniversare. Unul dintre ele este serbarea a 30 de ani de la reluarea învățământului juridic la Facultatea de Drept.

 

Pe parcursul a două zile, Facultatea de Drept a sărbătorit evenimentul împreună cu invitați, cadre didactice și cercetători din domeniul Dreptului, din mai multe țări.

Conferința bienală a Facultății de Drept, aflată la a IX-a ediție, a debutat pe 11 mai, cu ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea, prof. univ. dr. Csilla Csák, decan al Facultății de Drept de la Universitatea din Miskolc, ceremonie ce s-a desfășurat în Aula Magna a Universității din Oradea.

După acest moment festiv au continuat dezbaterile pe marginea provocărilor învățământului juridic superior. În cadrul secțiunii în plen a evenimentului, au luat cuvântul: prof. univ. dr. Mircea Dan Bob-Bocșan, de la Facultatea de Drept a Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Laura Maria Stănilă, de la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timişoara, și Adrian Mantoiu, directorul general al Editurii ,,Wolters Kluwer”. A urmat o altă sesiune de comunicări și dezbateri științifice pe diverse teme.

Vineri, 12 mai, începând cu ora 10.00, sesiunile științifice s-au derulat la sediul Facultății de Drept, fiind grupate în cadrul a 5 secțiuni: Drept civil și procedură civilă, Drept european, regional și internațional, Drept public și Administrație publică, Drept penal și Procedură penală și Criminalistică (în cadrul acestei secțiuni s-a derulat și un atelier practic).

În cadrul sesiunii științifice s-au înscris peste 50 de lucrări, având ca autori și coautori profesori de la 8 universități din țară și 6 universități și institute de cercetare din străinătate, fiind reprezentate în cadrul evenimentului 5 țări.

„Mulțumim tuturor participanților, invitaților și studenților implicați. Organizarea evenimentelor științifice ne oferă posibilitatea de a împărtăși experiențe, rezultate ale cercetării științifice și a aduce în discuție noi teme de cercetare”, se afirmă într-un comunicat semnat de decanul Cristian Dumitru Miheș.