Sărbătorile de Iarnă sunt pentru noi, românii, adevăratele sărbători de suflet. Amintirile copilăriei ce ne revin în minte și în suflet, colindele și clinchetele de clopoței, mirosul proaspăt de brad, de cozonaci, dar și cadourile pe care le așteptăm cu nerăbdare, toate creează o atmosferă de liniște sufletească și iubire.

Pe parcursul a două săptămâni, copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 54, structura GPP nr. 42, aflate sub conducerea doamnei directoare prof. Pele Mihaela Ana, au intrat într-o lume de basm, cea a Crăciunului. Toate grupele de la gradiniță au avut serbare, l-au așteptat și chiar s-au întâlnit cu Moșul, iar acesta, după ce a ascultat mult îndrăgitele colinde, a împărțit și cadourile mult așteptate.

Pe când prichindeii din grupele mici și mijlocii au avut serbarea la grădiniță, în sala de clasă frumos împodobită de către doamnele educatoare, copiii din grupele mijlocii și mari au avut serbarea în incinta Era Shopping Park. Nici de acolo nu a putut lipsi Moșul cu tolba plină de daruri și dulciuri.

Ținutele copiilor au fost unele speciale, unii dintre ei fiind îmbrăcați în port popular, alți au fost îmbrăcați în costumașe de îngeraș, magi, spiriduși sau chiar moșuleți.

Mulțumim doamnelor profesoare în educația preșcolară, grupa mică A: Simu Svetlana și Petruș Ileana, grupa mică B: Ungur Liana și Negrău Elena, grupa mijlocie A: Coste Delia și Cata Laura, grupa mijlocie B: Nagy Rodica și Orban Maria, grupa mare A: Popa Maria și Timandi Nicoleta, grupa mare B: Holonec Mădălina și Pașcalău Ioana, grupa mare C: Antal Dorina și Popa Diana care cu multă pricepere, răbdare și profesionalism au făcut posibilă zugrăvirea lumii de poveste în inimile micuților.

Micuții grădinari au interpretat colindele „A venit iarna”,  „Moș Crăciun, Moșul bun”, „Am pornit cu colindatul”, „Moșule, Moș Crăciun”, „Seara de iarnă”, „Clopoței, clopoței”. 

Grupele mari B și C au mers cu să vestească Nașterea lui Iisus Hristos și la Prefectura Bihor, unde au interpretat cu mult entuziasm colindele: „Iată vin colindătorii”, „Am plecat să colindăm”, „Steaua sus răsare”, „Astăzi s-a născut Hristos”. A fost un moment emoționant, iar glasurile cristaline și clinchetele de clopoței i-au încântat pe ascultători copiii fiind răsplătiți cu dulciuri.

În cursul zilei de miercuri, copilașii grădiniței, de aceasta dată, au fost ei gazdele și au primit colindători. Cei care i-au încântat au fost elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Octavian Goga”. Gazdele i-au răsplătit cu dulciuri, clementine, îmbrățisări și multe aplauze.