Alex Moldovan, scriitorul clujean al seriei de romane pentru copii, „Olguța și un bunic de milioane”, „Olguța și Operațiunea Jaguarul”, „Olguța și marea demascare”, vine la Oradea să-și întâlnească micii cititori.

Alex Moldovan se va întâlni cu elevii într-o sesiune de tip Q&R care va oferi profesorilor de limba și literatura română și elevilor lor oportunitatea unui dialog viu și deschis cu un scriitor ale cărui romane se citesc și la orele de română.

Evenimentul va avea loc în sala amfiteatru a Muzeului Țării Crișurilor, în data de 12 mai, de la ora 14.00, și va fi moderat de Anca Tomoioagă, lector la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Oradea. 

Întâlnirea elevilor cu scriitorul clujean face parte dintr-o serie de activități desfășurate în cadrul proiectului EduCREA(c)TIV finanțat de Fundația Comunitară Oradea prin programul Bursa talentelor 2019. Proiectul este coordonat de lect. univ. dr. Anca Tomoioagă și conf. univ. dr. Oana Brîndaș, de la Universitatea Emanuel. Proiectul are menirea de a crea contexte potrivite pentru a derula activități creative cu scop educativ, mai ales în registrul predării limbii și literaturii. Printre obiectivele proiectului, aşa cum spun coordonatorii acestuia, se numără: stimularea creativității discursive și a gândirii critice la elevi, consolidarea motivației intrinseci, descoperirea literaturii ca domeniu de cunoaștere.

Parteneri ai evenimentului sunt Facultatea de Litere din Oradea ai cărei studenți sunt direct implicați, Școala Gimnazială Oltea Doamna și Muzeul Țării Crișurilor.