La sfârșit de săptămână, polițiștii de prevenire bihoreni au acționat în cadrul campaniei „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, pentru creșterea gradului de siguranță a minorilor, prin informarea părinților și copiilor asupra comportamentelor de risc și situațiilor vurnerabile la care pot fi expuși cei mici acasă, pe stradă și în trafic.

Sub genericul „Recapitulăm siguranța!”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de jandarmi bihoreni, au acționat preventiv în Orășelul Copiilor din Oradea.

Prin intermediul unor jocuri și concursuri, adaptate vârstei participanților, polițiștii le-au prezentat copiilor măsurile de autoprotecție care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă, când se află în colectivități, dar mai ales pe drumul spre casă.

Totodată, polițiștii i-au sfătuit despre felul în care să interacționeze cu persoanele necunoscute, despre anturaj, depre consecințele consumului de substanțe interzise, despre grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre cum să acceseze în siguranță internetul și rețelele de socializare.

Comportamentul preventiv în trafic este un alt subiect abordat de polițiștii bihoreni. În cadrul atelierelor de siguranță rutieră, copiii au învățat principalele reguli de circulație, cu sprijinul covorului rutier și a mini indicatoarelor rutiere, iar apoi au avut ocazia de a pune în practică ce au învățat, la trecerea de pietoni din proximitatea locației, sub atenta supraveghere și îndrumare a polițiștilor. Au fost constituite mini patrule rutiere, copiii demonstrând, cu entuziasm, că și-au însușit regulile de circulație și știu să le aplice în mod corect. De asemenea, părinții prezenți au primit recomandări utile, pentru a-și feri copiii de potențialele pericole.

Totodată, în Orășelul Copiilor a fost amenajat un info point, în cadrul căruia polițiștii de prevenire bihoreni alături de partenerii de program au distribuit materiale cu caracter educativ – preventiv și au oferi informații utile prevenirii victimizării minorilor.

Polițiștii vor continua acțiunile pe tot parcursul noului an școlar.