În momentul în care luăm decizia de a învăța un lucru nou, ne luăm, practic, un angajament important: acela de a învăța, de a repeta și de a munci cât mai mult pentru a ne perfecționa constant.

Adulții sunt conștienți de această muncă care trebuie făcută pentru a se vedea rezultatele, dar oare este la fel și pentru copii? De ce un tată împreună cu fiul său de 9 ani nu ar putea studia un curs de nivelul A1 împreună?

 

3 diferențe în procesul de învățare de la copii la adulți

Există diferențe majore în ceea ce privește predarea unei limbi străine copiilor față de predarea unei limbi străine adulților. În continuarea articolului, vei regăsi 4 diferențe notabile dintre modalitățile de învățare ale unui copil, în comparație cu cele ale unui adult.

1.Copiii încă se dezvoltă

Există anumite variabile când vine vorba de învățare. Între 6 și 12 ani, copiii care studiază o limbă străină sunt în procesul complet de dezvoltare a minții și al gândirii, deci pot face conexiuni mai ușor cu limba lor maternă și pot descoperi noi moduri de interacțiune cu cei din jur.

2.Adulții au un scop clar pentru care studiază o limbă străină, copiii nu

Adulții învață, de regulă, o limbă străină cu scopul de a primi o promovare la locul de muncă, de a-și găsi un job nou, sau, pur și simplu, pentru că își doresc să se dezvolte.

În schimb, copiii învață din curiozitate, nu au un deadline, nu au un scop clar. De exemplu, sunt curioși ce spune artistul într-o melodie anume, sau într-o reclamă, iar în momentul în care vor vedea că înțeleg, satisfacția va fi nemărginită, iar setea de cunoaștere va fi din ce în ce mai mare.

3.Memoria

Este dovedit faptul că învățarea unei limbi străine este mult mai ușoară pentru cei mici, deoarece se spune că mintea lor este precum un burete.

Acest lucru este complet adevărat, cu o mică excepție: pe cât de repede învață, pe atât de repede pot să uite informațiile, dacă nu vor mai intra în contact cu ele. De aceea, este foarte important să repetăm noțiunile mai vechi, pentru a reîmprospăta constant mintea și informațiile.

Indiferent de vârsta pe care o ai, învățarea unei limbi străine va fi întotdeauna o decizie buna, iar învățarea limbii germane vine cu o serie de beneficii, atât pe plan personal, cât și profesional.

Așadar, te invităm la cursurile noastre de germană, unde în funcție de nivelul tău de germană și vârsta vei fi ghidat în învățarea limbii germane de cei mai buni traineri:

- Centrul Gutenberg ( www.invatagermana.ro ): cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

- Centrul Didacto ( www.didacto.ro ): cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Unde pot adulții și copii să învețe limba germană

Centrul Gutenberg, inițiativa marca Gutenberg de învățare a limbii germane pentru adulți își propune să susțină prin cursuri online și resurse educaționale interactive toate persoanele care vor să învețe limba germană.

Sunt organizate cursuri clasice care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, dar și cursuri conversaționale, unde participanții au posibilitatea de a exersa cunoștințele dobândite cu un vorbitor nativ de limba germană.

Centrul Didacto, în schimb, dorește să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline. Misiunea Didacto este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun.

Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană. Ele sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

Pe lângă activitățile online, vara și iarna ne întâlnim și offline cu copiii, la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, cu tematici diverse și actuale.

Haide și tu la un curs de germană, accesând site-urile noastre, să învățăm limba germană împreună!