La Don Orione. ,,Plantăm, descoperim, împreună reușim!” - Floricelele orionine au plantat câte o floare
Curtea Liceului ,,Don Orione” din Oradea este mai colorată și mai plină de viață, după ce miercuri elevii clasei pregătitoare B, împreună cu doamna lor învățătoare, prof. Iohana Florentina Păscar, au plantat câte o „gazania”, numită și floarea comoară.
Luna mai este luna în care toate florile par fermecate, înfloresc și prind culoare, zâmbind tot mai mult spre soare.
Elevii Clasei Florilor - clasa pregătitoare B, de la Liceul ,,Don Orione” Oradea, au deschis miercuri, 26 mai, prima filă a proiectului ,,Plantăm, descoperim, împreună reușim!”.
„Fiecare copil a participat cu bucurie și entuziasm la activitate, plantând câte o gazania. Ei au fost fascinați chiar de la început și de numele popular pe care îl poartă această floare – floarea comoară. Gazania face parte din categoria plantelor solare, fiind spectaculoasă prin modul în care își deschide petalele în funcție de lumina pe care o primește. Ghiveciul are o etichetă cu numele elevului sau a elevei care a plantat-o și care se va ocupa de azi înainte de îngrijirea plantei”, ne-a declarat prof. Iohana Florentina Păscar, inițiatoarea proiectului.
Pentru buna desfășurare a activității, au fost alături de floricelele orionine domnul director Alexandru Stoica, părintele Gabriel, Alois, Mihaela și Mihai.
Floricelele, fiind răsfățate, au dat curții școlii o nouă viață...
„Voi continua proiectul susținut financiar de școală cu actualii, dar și cu foștii mei elevi, clasa a V-a B. Vom observa și vom îngriji floricelele, vom mai planta și altele, vom învăța cât mai multe despre fiecare dintre ele și vom desfășura multe alte activități interesante”, a precizat interlocutoarea noastră.
Gazania, numită și floarea comoară, este o plantă originară din Africa de Sud. În Europa s-a adaptat foarte bine în zona mediteraneeană iar în urma încălzirii globale s-a aclimatizat foarte bine și la noi în țară. Gazania este acum tot mai căutată și apreciată, datorită coloritului impresionant, dar și lipsei de pretenții față de sol, precum și a faptului că nu necesită multă apă și fertilizare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.