Pornind de la convingerea că temelia adevărată a unei lumi mai bune o reprezintă grija față de natură, cu toate făpturile sale unice, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Beiuș a derulat, pe parcursul acestui an școlar, Proiectul educativ județean „O lume curată prin ochi de copil”.

Sub atenta grijă și îndrumare a directoarei, prof. Monica Ștefănică, a prof. înv. preșc. Ioana Rada - coordonator de proiect și a tuturor cadrelor didactice din unitate, preșcolarii au fost antrenați în activități diverse care i-au ajutat să cunoască și să înțeleagă mai bine toată viața care îi înconjoară.

Curiozitatea naturală a copiilor a fost transformată într-o puternică dorință de a ocroti mediul înconjurător, de a-i descoperi toate tainele, toată splendoarea, prospețimea și, nu în ultimul rând, utilitatea.

Activitățile programate în cadrul proiectului, în lunile martie și aprilie ale acestui an, au fost legate de două evenimente importante și anume Ziua Internațională a Pădurilor - 21 martie și Ziua Mondială a Pământului - 22 aprilie. De asemenea, în luna mai, în unitate a avut loc Concursul județean de creație artistico-plastică „Natura - o lume fermecată” la care au participat o mulțime de copii din județul Bihor și județele limitrofe.

Rezultatele obținute în urma fiecărei activități desfășurate, au fost pe măsura efortului depus de către toți cei implicați, pe termen lung acestea urmând să ia forma unor comportamente ecologice consecvente și conștiente din partea copiilor.