La Şcoala Gimnazială Avram Iancu - Grădinărim cu bucurie
Școala Gimnazială Avram Iancu Oradea derulează proiectul „Grădinărim cu bucurie” din cadrul programului Plantropolis. Proiectul se adresează unui număr de peste 200 de elevi din ciclul primar care vor explora şi investiga lumea plantelor.
„Proiectul Grădinărim cu bucurie se adresează direct unui număr de 227 elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială Avram Iancu Oradea, care, prin activități interactive și în contact cu natura, vor învăța să trieze selectiv deșeurile în 5 fracții, utilizând fracția biodegradabilă pentru compost, vor explora şi investiga lumea plantelor (inclusiv cu ajutorul lupelor și al microscoapelor), relaţia acestora cu alte organisme în vederea înţelegerii lumii vii, a locului nostru în natură, a necesităţii protejării naturii, vor însămânța plante medicinale, plante aromatice, zarzavaturi, legume și plante decorative, înființând o mini-grădină în curtea școlii, utilizând compostul pentru bacurile de permacultură”, se arată în informarea şcolii.
Astfel, pe parcursul proiectului vor fi înființate nouă bacuri de permacultură, câte una pentru fiecare clasă implicată. Acestea vor fi amplasate în două zone nefolosite ale școlii: patru pe un teren viran din curtea școlii, cinci lângă clădirea veche a școlii, pe un teren cu mult ciment. Mini-grădina școlii va cuprinde patru secțiuni: Grădina Bunicii, Grădina cu bulbi, Grădina cu mirodenii și Grădina plantelor medicinale vor fi însămânțate: plantate legume și zarzavaturi, plante cu bulbi (de toamnă, primăvară și vară), plante aromatice și plante medicinale. Perioada de desfășurare a proiectului e decembrie 2021 - august 2022.
Cu ajutorul a 26 de voluntari adulți și 227 copii vor fi realizate peste 20 de activități specifice de cunoaștere, protejare și împrietenire cu mediul, atât în cadrul fiecărei clase participante în proiect, dar și prin activități comune și de implicare a membrilor comunității locale. Aceste activități se vor desfășura în principal vinerea (dar nu numai), în intervalul orar 8.00 - 16.00 și vor fi însoțite de activități permanente de triere selectivă a deșeurilor și de întreținere a mini grădinii școlare. Fiecare clasă implicată în proiect va fi responsabilă de o mini-grădină (o lădiță).
Proiectul este finanțat de Russmedia România, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Asociația Grund Community și implementat local de Fundația Comunitară Oradea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.