Cele trei unități de învățământ din orașul Ștei sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, iar directorii acestora au oferit detalii despre activitățile desfășurate în acest sens, precum și despre acele investiții și proiecte care vor continua și în lunile următoare.

La Colegiul Național „Avram Iancu”, au fost finalizate atât acțiunile de dezinfecție și dezinsecție, cât și curățenia generală. Lucrările de anvergură vor continua și după începerea anului școlar, directorul Cristian Andru amintind cea mai importantă investiție aflată în derulare, și anume baza sportivă de tip 2, despre care speră să fie inaugurată spre finalul lunii octombrie. Andru mai declara că, împreună cu Primăria, intenționează să depună proiecte, pe anumite axe de finanțare, prin care să eficientizeze energetic clădirile școlii (înlocuiri de ferestre, panouri fotovoltaice)

Și cei de la Liceul Tehnologic „Unirea” așteaptă să beneficieze de condiții mai bune la orele de educație fizică, o sală de sport urmând să fie ridicată în incinta școlii. Directorul Adrian Gruie speră ca în această toamnă să înceapă lucrările la noua sală de sport și să fie acceptate pentru finanțare proiectul de reabilitare a clădirii liceului și a internatului și cel pentru modernizarea clădirii școlii profesionale. Mai mult, Adrian Gruie a precizat că a fost comandat și mobilier școlar nou. Firește, și la Liceul Tehnologic „Unirea” au fost executate lucrări de curățenie și zugrăveli, acestea fiind realizate cu autofinanțare și în regie proprie.

Emanuel Coroiu, directorul Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu”, a anunțat că unitatea de învățământ pe care o conduce este gata de reluarea cursurilor, interlocutorul nostru enumerând lucrările realizate în acest sens, printre care renovarea sălilor unde sunt repartizate clasele de debut. Pentru că un corp al școlii, cel aflat pe Strada Tineretului, a intrat, de la 1 septembrie, într-un amplu proces de reabilitare, cei de la „Miron Pompiliu” au fost nevoiți să mute o parte din clase. Proiectul de reabilitare este derulat prin Programul de Dezvoltare Regională și are o valoare de 2,6 milioane de lei.

Dacă anul trecut nu toate unitățile de învățământ au îndeplinit integral planurile de școlarizare, acum cei trei directori au anunțat realizarea în întregime a claselor propuse pentru anul școlar 2022-2023. În aceste condiții, oferta educațională a orașului Ștei este următoarea: o clasă de a V-a și patru de a IX-a liceu la Colegiul Național „Avram Iancu”, patru clase de a IX-a, două de liceu și două de profesională, dintre care una oferă, parțial, învățământ profesional dual, la Liceul Tehnologic „Unirea”, plus cele trei clase pregătitoare și tot atâtea de a V-a de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”.