Concertul de deschidere a celei de-a IX-a ediții a Școlii de Vară „ArtAtelier” Oradea, desfășurat pe 16 august, a fost un succes. Săptămâna aceasta participanții la școala de vară studiază intens, urmând ca sâmbătă, 21 august, să susțină un recital vocal instrumental la Filarmonica de Stat Oradea.  

Evenimentul muzical a fost marcat de un recital vocal-instrumental de înaltă clasă, susținut luni, 16 august, de mentorii invitați: flautista Mihaela Anica (Viena), pianistul Horia Maxim (București) și tenorul Daniel Magdal (București).

„Interpreții au oferit publicului, prezent în sala de concerte Enescu - Bartok a Filarmonicii Oradea, un repertoriu pe cât de variat pe atât de spectaculos. Virtuozitatea, sensibilitatea și profesionalismul celor trei soliști au fost răsplătite de căldura publicului meloman și ropote de aplauze”, susține lect. univ. dr. Ariadna-Zenaida Mircescu, directoarea Departamentului Muzică al Facultății de Arte din cadrul Universității Oradea.

Organizată de Departamentul de Muzică din cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea, în parteneriat cu Asociația Culturală „Culture On” - București și Filarmonica de Stat Oradea, Școala de Vară „ArtAtelier” adună cursanți, elevi și studenți din țară și străinătate, care, timp de o săptămână, au ocazia ca, îndrumați de cei trei reputați muzicieni, să își dezvolte calitățile de interpreți în cadrul orelor de flaut, canto și pian. Finalul cursurilor va fi marcat de un recital vocal instrumental, susținut de participanții la workshop-uri, care va avea loc sâmbătă, 21 august, de la 19.00, în Sala Enescu - Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea.

„Această săptămână de studiu intens plasează Oradea pe harta muzicală a Europei. Universitatea din Oradea oferă tinerilor muzicieni șansa de a accede în elita muzicii clasice. Mulțumim Mihaela Anica, Horia Maxim și Daniel Magdal! Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment: conducerii Universității din Oradea, domnului rector prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, Asociației Culturale „CULTURE ON” București și Conducerii Filarmonicii de Stat Oradea, doamnei manager Carmen Rus”, a declarat Ariadna-Zenaida Mircescu.