Lansarea proiectului SPELSE a umplut Aula Manga - Studenții vor să fie pe picioarele lor!
Sute de studenți și cadre didactice, de la Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Drept a Universității din Oradea, s-au adunat pe data de 6 martie, în Aula Magna, pentru a participa la lansarea proiectului SPELSE. Studenții au fost atrași de bursele, de 500 de lei pe lună, oferite în cadrul proiectului care are ca obiectiv principal să le faciliteze inserția pe piața muncii.
Decanul Facultății de Științe Economice, prof. univ. dr. habil. Diana Sabău-Popa consideră că proiectul SPELSE „este unul strategic pentru cele două facultăți implicate, esențial în contextul și dinamica pieței muncii de azi”.
Prof. univ. dr. Sanda Filip, prorector al Universității din Oradea, a subliniat că instituția academică orădeană este singura din țară care a câștigat și derulează, simultan, patru astfel de proiecte, cu finanțare europeană, care vizează creșterea ratei de angajabilitate în rândul studenților. „Acest proiect este un pas important pentru îmbunătățirea viitorului vostru profesional. El reflectă angajamentul universității noastre față de viitor”, le-a spus prorectorul studenților.
Subprefectul Județului Bihor, Emilian Pavel, a „lăudat”, la scenă deschisă, conducerea Universității din Oradea „pentru numeroasele proiecte duse la bun sfârșit” și a mărturisit că este „puțin invidios” pe studenții de azi, din cauza condițiilor de care se bucură.
Vorbind în numele Facultății de Drept, partener al proiectului SPELSE, conf. univ. dr. Cristian Miheș a afirmat că rostul acestui proiect este acela de „a face legătura reală între ceea ce înseamnă pregătirea teoretică și practica”. Decanul a subliniat că 251 de studenți de la Științe Economice, Drept și Administrație Publică vor beneficia de burse pentru a-și dezvolta competențele profesionale și antreprenoriale, urmărindu-se facilitarea inserției lor socio-profesionale.
După cum a arătat și Diana Sabău-Popa, în prezentarea generală a proiectului SPELSE, cele două facultăți titulare ale proiectului vor încheia parteneriate cu 48 de posibili angajatori ai viitorilor absolvenți de la cele două facultăți. „Competențele antreprenoriale sunt astăzi esențiale. Avem mulți studenți care vin special la Facultatea de Științe Economice pentru a-și dezvolta cunoștințele antreprenoriale, iar noi trebuie să răspundem așteptărilor lor”, a spus Diana Sabău-Popa.
În numele Asociației pentru Promovarea Afacerilor în România, partener al proiectului SPELSE, a vorbit directorul, Gönczi József, absolvent al Universității din Oradea. Acesta le-a spus studenților că aceia care reușesc în viață sunt, din punctul său de vedere, indivizii care „au un scop, sunt concentrați asupra acestuia și dau dovadă de respect pentru tot ceea ce fac”. Gönczi József le-a promis studenților că, pe lângă bursele de 500 de lei, proiectul SPELSE le va da șansa de a face practică „pe bune, în companii unde veți fi priviți ca viitori angajați”, de a face „shadowing” pe lângă manageri de top din România și oportunitatea de a învăța cum să își vândă ideile de afaceri „fix ca în «Arena leilor»”.
Primele cursuri de antreprenoriat din cadrul proiectului SPELSE vor începe săptămâna viitoare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.