Liceul de Arte. Muzică, poezie și lansare de baloane - Ziua Europeană a Limbilor
O serie de activități interesante au avut loc vineri, 24 septembrie, la Liceul de Arte din Oradea, cu prilejul Zilei Europene a Limbilor.
Evenimentul a debutat în forță, cu o lansare de baloane, la care au participat toate clasele, după care, de la ora 10.00, în curtea școlii, a avut loc programul artistic, care a început cu parada țărilor europene. 15 elevi din ciclul primar au reprezentat, cu această ocazie, diferite țări europene, acompaniați la pian de către prof. Adrian Bordeianu, care a interpretat cântece specifice țărilor prezentate. Elevii din clasa a VII-a B au pus, apoi, în scenă piesa în limba engleză „A Fast Food Stall”, pregătiți de prof. Mihaela Gaie.
Ziua Europeană a Limbilor sărbătorește și încurajează diversitatea lingvistică și culturală. Prin urmare, elevii Liceului de Arte și-au pus în valoare talentul artistic interpretând piese în diferite limbi, începând de la folclorul românesc și maghiar (elevele Nicole Alexia Alb, Bacso Agnes, Alex Lucaciu, Narcis Ambru), până la cântece de muzică pop, pregătiți de profesorii Catedrei de Muzică: prof. Aurica Bonțu și prof. Ionela Pali (elevii Patricia Bratu, Astrid Muthu, Ion Lianu Popa, Andrei Arad).
Programul a fost frumos completat cu poezie și muzică clasică de către elevii Ion Lianu Popa și Miruna Marta.
Evenimentul a fost organizat de Catedra de limbi străine a Liceului de Arte, în colaborare cu Catedra de Muzică. Inițiatoarea programului a fost profesoara de limba engleză Cosmina Balint.
În 2021, Ziua europeană a limbilor a ajuns la ediţia aniversară cu numărul 20. Scopul acestui eveniment este de a promova plurilingvismul, ca punte esenţială de comunicare între popoare, dar şi un instrument de interes turistic sau profesional. În plus, cunoaşterea limbilor străine facilitează o mai bună înţelegere interculturală, fundamentul patrimoniului cultural european, descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur.
Aproximativ 800 de milioane de locuitori din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei sunt invitaţi să înveţe mai multe limbi străine, atât în cadrul şcolii, cât şi în afara ei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.