Muzeograful Cristina Liana Pușcaș a lansat la finele lunii aprilie o cercetare cu privire la perioada de izolare pe timpul Stării de Urgență din România.

Cei interesaţi au fost invitați să răspundă la 24 de întrebări, peste 290 de persoane acceptând provocarea. Recent, istoricul a lansat o nouă rugăminte: fotodocumentarea acestei perioade.

Astfel, orădenii sunt invitai să pună la dispozițieimagini din viața de familie, de zi cu zi, care să reprezinte cel mai bine acest moment unic din istoria omenirii. „Vă rog să vă însoțiți fotografia și de o denumire sugestivă a imaginii alese. Fotografiile, rog, să fie trimise pe adresa de email cristinalianapuscas@gmail.com. Transmiterea lor reprezintă și acordul dumneavoastră pentru a le putea utiliza în cadrul cercetării efectuate sau a proiectelor pe care le voi derula în viitor. Vă mulțumesc tuturor pentru contribuția dumneavoastră în conservarea patrimoniului imaterial”, a transmis dr. Cristina Liana Pușcaș.
Chestionarul lansat în data de 21 aprilie, cuprinde atât întrebări legate de rutina pe care a reușit să și-o formeze omul în situația autoizolării impuse, cât și întrebări legate de modul în care a ilustrat presa pandemia, sau despre cum se va schimba viața după ce va trece alerta mondială.

„În cele 13 zile de la lansarea publică a chestionarului, am primit 294 de răspunsuri. Nu toate  chestionarele pot fi validate, din diferite motive, dar cred că interesul orădenilor, bihorenilor, în special, dar și al românilor din țară, chiar și din străinătate, a fost unul major, fiind dispuși să fie parte a acestei cercetări și să contribuie la constituirea acestui patrimoniu imaterial. Pe lângă bihoreni, au răspuns persoane care locuiesc în Satu Mare, Sălaj, Cluj, Timiș, Arad, București etc., dar și la New York, Viena, Hamburg”, a mai adăugat dr. Cristina Liana Pușcaș.
Cei care doresc să completeze și chestionarul, o mai pot face accesând linkul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXOfeG81gItglE_J2EbeTLBDAtXTT3Z9wqYp2Am0hIJepgFw/viewform?usp=sf_link