Preșcolarii din grupa mare de la Grădinița Don Orione au pornit, zilele trecute, în căutarea secretului brutăritului. Astfel, în perioada 11-15 februarie 2019, copiii au participat la mai multe activități educative, în cadrul proiectului „De la boabele de grâu la pâinea cea caldă”.

 

Întrucât copiii din grupa mare de la Grădinița Don Orione din Oradea și-au manifestat interesul față de producerea și importanța pâinii, educatoarele lor, Diana Suciu și Alexandra Miheș, au desfășurat, în perioada 11-15 februarie, proiectul tematic „De la boabele de grâu, la pâinea cea caldă”.

„Din dorința de a le satisface copiilor curiozitatea despre cum se produce pâinea, am făcut, împreună, o vizită la brutărie, unde copiii au avut ocazia să guste diferite sortimente de pâine. Totodată, am desfășurat o activitate practic-gospodărească de pregătire a pâinii”, ne-au declarat educatoarele.

La brutărie, cei mici au fost informaţi despre principiile de bază în prepararea pâinii și au observat, cu mare atenţie, etapele de preparare ale acesteia. Au aflat că, pentru a ne oferi o pâine de calitate, brutarii folosesc făină proaspătă, păstrată în condițiile cele mai bune. În acest fel, pâinea nu suferă transformări nedorite, iar rezultatul este unul pufos, gustos și fraged.

La sfârșitul vizitei, brutarii le-au oferit micilor vizitatori pâine proaspătă, pe care aceștia au savurat-o din plin.

„După ce au învățat cum se face pâinea, am făcut cu ei pâine, am organizat împreună diferite activități practice și le-am pus fiecăruia și o poveste, pe șorțuleț, Povestea pâinicii”, au mai spus interlocutoarele noastre.

Toate resursele materiale necesare pentru buna desfășurare a proiectului au fost asigurate de educatoare.

Ce au învățat preșcolarii din această experiență unică? În primul rând, să aprecieze mai mult munca depusă de brutari, pentru a ne oferi pâine cea de toate zilele. În al doilea rând, au învățat că, deși fabricarea pâinii pornește de la materii prime relativ reduse ca număr, aceasta parcurge un drum lung până să ajungă pe mesele noastre...