Reuniune transnațională de proiect în Germania - ,,Our story true story”
În perioada 12-16 martie 2018, în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ KA 2, ,,Our story true story”, în Germania, s-a desfășurat reuniunea transnațională a partenerilor de proiect, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea fiind reprezentat de prof. Elena Erdeli, coordonator proiect, și de prof. Lăcrimioara Șipoș.
„Pe parcursul șederii noastre în Germania, am avut oportunitatea de a ne întâlni cu reprezentantul administrației locale, reprezentantul Inspectoratului Şcolar de la nivelul regiunii, directorul instituției și, nu în ultimul rând, primarul localității Scheuerfeld, care ni s-a alăturat în cadrul activităților de la școală. De asemenea, domnia sa ne-a invitat să vizităm sediul primăriei, invitându-ne, totodată, să scriem câteva cuvinte în cartea de onoare a instituției”, ne-a declarat prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului.
Activitățile care s-au realizat în cadrul proiectului ,,Our story true story” sunt următoarele: crearea logo-ului proiectului, vizitarea Librăriei Humanitas Oradea, a Bibliotecii Județene “Gheorghe Șincai” Oradea, a tipografiei Treira, vizitarea Cetății Oradea, participarea elevilor cuprinși în proiect la activități de povestire a unor legende românești (locale, regionale și naționale), efectuarea unor desene pe baza legendelor citite, repovestirea conținutului legendelor, editarea a nouă cărți care cuprind cele treizeci și șase de legende selectate la nivelul celor nouă parteneri de proiect, înregistrarea celor treizeci și șase de legende. Programul reuniunii a cuprins următoarele activități: vizitarea școlii partenere din Scheuerfeld, ședințe de proiect în cadrul cărora fiecare partener a prezentat activitățile realizate, s-au pus bazele și termenele următoarelor activități și s-au purtat discuții legate de partea financiară a proiectului, workshop creativ pentru realizarea unor produse finale ale reuniunii de către toți participanții, turul localității Sassenroth, vizitarea muzeului industriei miniere și a altor obiective asociate cu legendele locale, vizitarea Catedralei din Cologne și a locurilor asociate cu legendele regionale, vizitarea localității Koblenz, a obiectivului turistic ,,Deutsches Eck” și a altor locuri asociate cu legende locale.
Alături de delegația din România la reuniunea transnațională din Germania au participat reprezentanții celorlalte opt țări partenere în proiect.
„În urma participării la această reuniune transnațională, personal, îmi exprim mulțumirea pentru felul în care am fost găzduiți de partenerii din Germania și, în același timp, admirația pentru disciplină, organizare, curățenie și implicarea tuturor (elevi, părinți, profesori, reprezentanți ai comunității locale) în viața și problemele școlii. În același timp, nădăjduiesc și sper ca, în urma multiplelor reforme și transformări pe care le suferă educația în Romania, școala mea și toate instituțiile de învățământ special din țară să se apropie de standardele și modelul școlii Maximilian-Kolbe-Schule Schule mit dem Förderschwerpunkt Lernen, Scheuerfeld, Niemcy din Germania”, a declarat prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.