Arina Moș este primul senator care a intrat în dialog la distanță cu două clase de copii, în cadrul primei întâlniri online a Grupului de prietenie copii - senatori, parte a proiectului Senat Junior.

Clasele I și a VI-a ale Liceului de Arte „George Georgescu”, din Tulcea, au intrat în dialog direct cu un senator, la solicitarea școlii și a profesorilor de la clasă, care au fost încântați de inițiativa Senatului României. Cei mici au aflat de la Arina Moș despre parcursul unei legi, despre drepturile copiilor, dar și despre misiunea unui senator în Legislativ. La final, au avut propuneri de legi, sugestii și inițiative pentru senatori, majoritatea având legătură cu protecția mediului.

„Am fost mai emoționată decât copiii, dar emoția ne-a ajutat pe toți să avem o discuție autentică. Suntem încântați că astăzi am spart gheața în cadrul acestui proiect atât de frumos, în care m-am implicat cu toată inima. Copiii au avut întrebări și curiozități, iar eu m-am bucurat să știu că am ținut în premieră o lecție altfel de educație civică”, a declarat Arina Moș.

La invitația Arinei Moș, copiii și doamnele profesoare au promis că vor face o vizită în Oradea.

Lansat pe 20 noiembrie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor, Grupul de prietenie copii - senatori este o platformă de dialog direct și deschis cu copiii, de întâlniri și dezbateri pe teme ce țin de drepturile acestora și care își propune să promoveze la nivelul Parlamentului vocea celor mai mici cetățeni.