Zi de sărbătoare la Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita, joi, 1 martie. Elevii și profesorii au serbat ziua școlii prin activități diverse, atât cu caracter educativ cât și caritabil. Cu această ocazie a fost inaugurat și un corp nou de clădire.

Începând cu orele 8.00, în școală s-a derulat un simpozion – concurs: „Horea – Istorie și spiritualitate românească”. Dedicat împlinirii a 233 de ani de la martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan, elevii au demonstrat că povestea lor îngrozitoare, dar frumoasă, are  încă puterea de a cutremura. Pentru a le cinsti memoria, aceștia au realizat o evocare a evenimentelor de la 1784, sub forma unui concurs. Au participat elevii din clasele a X-a și a XI-a, care pe parcursul a două ore au rememorat acest capitol sfâșietor din istoria poporului român. Concursul a propus o probă teoretică cu întrebări din povestea lui Horea, Cloșca și Crișan și o parte artistică care a constat în recitarea unor poezii.

A urmat concursul tematic „Dragobete – Sărbătoarea dragostei la români”. Elevii au fost antrenați într-o dezbatere pe tema „Iubirea anilor 80 versus iubirea de azi”, jocuri de rol și un concurs tematic între perechi.

Nici activitățile de creație plastică și literară nu au fost uitate. Sub titulatura „Semnificații și tradiții ale Mărțișorului”, elevii și profesorii au discutat despre cel mai frumos simbol al primăverii, concretizat într-o poveste despre un fir alb și un fir roșu, despre tradiții și obiceiuri purtătoare de frumos.

Cu această ocazie a fost lansat și proiectul educațional caritabil cu tema „Alături de colegii aflați în suferință”, prin care au fost promovate activități de voluntariat în rândul elevilor și al cadrelor didactice pentru ajutorarea unor elevi din școală care se confruntă cu probleme majore de sănătate.

De la ora 12.00, la bustul lui Horea – patronul spiritual al școlii, s-a desfășurat festivitatea dedicată Zilei Școlii. Cuvântul de deschidere a fost rostit de directorul Liceului, prof. dr. ec. Remus Mircea Sabău, urmat de o depunere de coroane la monumentul lui Horea, Slujba Te Deum, sfințirea steagului școlii și cuvântul mai multor oficialități printre care reprezentantul ISJ Bihor – Elena Chivari, directorul Liceului Teoretic „Horvath Janos” – Nagy Gabriela, director adjunct al CN „O Goga” – Bogdan Pop, directorul Școlii Generale Abram – Sorin Hosu precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor, deputați, directori și oficialități de la mai multe instituții din zonă. A urmat arborarea Steagului Școlii și intonarea imnului de stat al României plus inaugurarea unui corpul nou de clădire.