Casa Corpului Didactic a Județului Bihor a organizat ieri, de la ora 15.00, ediția a XII-a a simpozionului interjudețean, „Pedagogia problematizării în educația lumii contemporane”.

 

Evenimentul s-a adresat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, și a avut scopul de a susține cercetarea în domeniul educației și de a disemina principiile de bune practici educaționale. Invitatul de onoare al evenimentului a fost conf. univ. dr. Daniela Roman, de la Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea.

Tematicile lucrările științifice ale participanților au fost variate: pedagogia mirării și interogării/pedagogia problematizării, teorii psihologice care susțin învățarea prin problematizare, învățarea prin problematizare – metodă didactică activă în educația lumii contemporane, strategia instruirii problematizante, conceptul de situație – problemă; tipuri de situații problematice; modalități de construire a situațiilor – problemă, design-ul instrucțional al problematizării, rolul cadrului didactic în stimularea procesului cognitiv problematizant la elevii din învățământul preuniversitar, resurse didactice utilizate în sprijinul învățării prin problematizare, valorificarea și diseminarea rezultatelor pozitive obținute și exemple de bune practici în pedagogia problematizării.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Casa Corpului Didactic a Județului Bihor de pe str. Mihai Eminescu nr. 11.