Tinerii antreprenori de la Universitatea din Oradea - Au idei valoroase
Competiția tinerilor antreprenori de la Universitatea din Oradea și-a desemnat câștigătorii. Cele cinci proiecte selecționate pentru marea finală au fost prezentate publicului vineri, 22 noiembrie.
Evenimentul a fost „marcat” spun organizatorii, Societatea Antreprenorială Studențească (SAS), de prezența consistentă a colegilor de facultate ai membrilor celor cinci echipaje ajunse în finală, veniți să îi susțină pe tinerii antreprenori. Competiția ideilor de afaceri reprezintă punctul final al proiectului „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului studențesc în Universitatea din Oradea”.
Premiul I, cu proiectul „Sava My Life Bracelet”, brățară inteligentă destinată monitorizării persoanelor cu afecțiuni cardiace, a fost câștigat de Paul Bondici, urmat de Ioana Iova & Lăcrimioara Sandro cu proiectul „APHroDITE”, un cheescake vegan proaspăt și sănătos și de Bodog Horațiu (premiul III) cu proiectul „Oradea în miniatură, parc tematic dedicat arhitecturii orașului Oradea”. Mențiuni au luat Antoniu Maniura cu proiectul „Smart Light”, un sistem de lumini inteligente și Filip Țuțu cu proiectul „Peaceful Time”, o aplicație destinată petrecerii unui timp de calitate în natură.
„Cele cinci proiecte au fost evaluate de un juriu care a analizat atent fiecare plan de afacere, luând o decizie bine fundamentată pentru desemnarea câștigătorilor”, spune ș. l. dr. ing. Mihaela Novac, coordonatoarea proiectului. „Studenții au demonstrat, încă o dată că ideile lor pot aduce inovație și schimbare în viața noastră. Fiecare dintre cele cinci idei de afaceri a impresionat atât publicul, cât și juriul”, a mai adăugat cadrul didactic al Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (FIETI).
Premiul întâi a fost obținut de o echipă care a propus o idee revoluționară: o brățară electronică capabilă să salveze vieți. Soluția studenților, considerată „ingenioasă” de membrii juriului, s-a impus „datorită impactului său practic și contribuției semnificative pe care o poate aduce societății”.
Toate echipele participante au fost premiate, fiecare echipă primindu-și recunoașterea meritată, pe măsura eforturilor depuse. „Pe lângă competiția în sine, participanții au avut ocazia să învețe lucruri noi, să-și dezvolte abilități antreprenoriale, de comunicare și să își consolideze încrederea în propriile idei”, consideră Mihaela Novac. Studenții din echipele câștigătoare vor fi încurajați să-și continue drumul antreprenorial în cadrul programului Innovation Labs, care îi va ajuta să dezvolte ideile propuse.
„Am fost martorii unui eveniment excepțional, în care tinerii au demonstrat că sunt viitorii lideri ai inovării. Deși ne-am luat rămas bun de la acest proiect, prin activitățile desfășurate, putem spune că am format o adevărată familie antreprenorială la Universitatea din Oradea. Suntem mândri de tot ce am realizat împreună. Acest concurs a marcat un final emoționant, dar, în același timp, promițător pentru activitățile SAS, consolidând spiritul antreprenorial și legăturile formate între studenți”, a mai adăugat coordonatoarea proiectului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.