„Unitate și diversitate în UE - Patrimonii Culturale Europene” - Concurs național cu participare internațională
Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” din Oradea a fost vineri, 11 mai, gazda celei de-a VII-a ediții a Concursului național cu participare internațională „Unitate și diversitate în Uniunea Europeană - Patrimonii Culturale Europene”, în care au fost implicați elevi de diferite vârste din România și de peste hotare.
Evenimentul a presupus organizarea unui concurs de eseuri, postere, tehnici dramatice şi test online, prin care elevii au promovat durabilitatea turismului european şi conştientizarea nevoii de a participa la păstrarea şi îmbogăţirea patrimoniilor culturale şi de mediu din statele Uniunii Europene. Prin activitățile trasate, evenimentul a urmărit, în primul rând, să stimuleze înțelegerea și redarea corectă a interrelației om-cultură-mediu.
Concursul s-a desfășurat pe următoarele secțiuni: Concurs de creații dramatice - ,,Eco-turism, vacanţe şi rute de sezon în statele Uniunii Europene”; Test online cu monitorizare video - ,,Mozaic de patrimonii culturale europene”; Simpozion interjudețean cu participare internațională adresat elevilor și profesorilor - „Patrimonul cultural european, un spectacol al diversității” și Concurs național cu participare internațională de artă plastică - „Destinații turistice și peisagistică europene”.
La eveniment au participat elevi din ciclul de studiu primar, gimnazial și liceal, încadraţi în unităţi de învăţământ din România, respectiv din județele: Bihor, Timiş, Arad, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Bucureşti, Ilfov, Maramureş, Braşov, precum și din alte state ale Uniunii Europene (Spania, Italia, Anglia), dar și din afara acesteia (Ucraina şi Republica Moldova).
„Suntem gazda celei de-a VII-a ediții a unui Concurs interjudețean inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale. Evenimentul se desfășoară pe patru secțiuni și, la fiecare secțiune, există o comisie formată din profesori de specialitate, dar și din reprezentanți ai partenerilor din proiect. Evenimentul are ca principal scop informarea și promovarea în rândul elevilor a patrimoniului cultural european din statele membre ale Uniunii Europene”, ne-a declarat prof. Corina Negruțiu, unul dintre coordonatorii de proiect alături de prof. Anca Curpaș.
În cadrul evenimentului a fost organizată și o tombolă cu premii.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.