În pragul Sărbătorilor de iarnă, 880 de studenți și 60 de profesori ai Universității din Oradea au primit tablete și laptopuri noi. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate și distribuite către toate facultățile Universității din Oradea echipamente IT.

 

În cadrul proiectului „e-Uoradea-Access For All”, scris, câștigat și derulat de echipa de management a Universității din Oradea, au fost puse la dispoziția tuturor studenților beneficiari de burse sociale și burse sociale ocazionale tablete pentru uz educațional cu acces la internet. Nu mai puțin de 880 de studenți orădeni au intrat în posesia noilor lor tablete. Mai mult, 60 de cadre didactice ale Universității din Oradea pot lucra, de acum înainte, pe laptopuri noi și performante.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate și distribuite către toate facultățile Universității din Oradea echipamente IT, necesare pentru asigurarea condițiilor optime în vederea digitalizării sistemului de învățământ universitar și a derulării activității didactice în mediul on-line. Este vorba de sisteme „All-In-One” și routere wireless, de tip „acces point”.

Chiar perioada anterioară vacanței de iarnă, echipamentele IT, achiziționate în cadrul proiectului, au fost distribuite către facultăți.

Și, tot în aceste zile, la nivelul fiecărei facultăţi, are loc montarea echipamentelor IT, în laboratoarele Universităţii din Oradea și în campusul acesteia. Pentru asigurarea acțivității didactice în mediul on-line, alte 30 de sisteme „All-In-One” și 30 de tablete interactive vor fi gata de lucru, în 30 de laboratoare ale celor 15 facultăți care iau parte la acest proiect.

În scurt timp, nu mai puțin de 150 de routere wireless, de tip „acces point”, vor acoperi întregul campus al Universității din Oradea.

Echipa de implementare a proiectului „e-UORADEA-ACCESS FOR ALL” transmite studenților beneficiari de burse sociale și burse sociale ocazionale că sunt așteptați la sediile facultăților unde sunt înmatriculați, pentru a-și ridica personal tableta.

Manageriat de prof. univ. dr. Anca Otilia Dodescu, proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și are o valoare totală de aproape 2 milioane de lei din care Universitatea a plătit o cofinanțare de doar aproximativ 40 de mii de lei (2%).