Vașcău. Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” - „Școala este viitorul nostru! Împreună stopăm abandonul școlar!”
Echipa de proiect a Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan” din Vașcău, formată din profesoarele Mirela Meza, directoarea instituției de învățământ, Mihaela Veisa și Alexandra Terme, au motive de reală satisfacție, deoarece școala lor va primi un grant de 70.000 de euro, în urma proiectului depus în cadrul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar.
Într-adevăr, este o mare realizare a Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan” Vașcău, iar la vizita făcută în urbea de lângă Crișul Negru s-a putut citi pe fețele cadrelor didactice satisfacția acestei reuşite. „Ideea de a aplica pentru acest proiect a plecat de la dorința de a schimba în bine viața elevilor noștri și de a-i încuraja să-și continue studiile, construindu-și un viitor mai bun. În acest sens, în data de 14 martie, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău a depus, prin echipa de proiect, cererea pentru finanțare în cadrul Proiectului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAȘ), runda 1, cu finanțare din Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Suntem mândri că eforturile noastre au fost răsplătite cu un răspuns pozitiv și că şcoala noastră și, implicit, cei care iau parte la procesul educațional în cadrul acesteia, vor beneficia de o finanțare în valoare de 70.000 de euro pentru investiții în vederea desfășurării unor activități specifice”, au fost primele cuvinte ale profesoarei Mirela Meza, după care a urmat o scurtă vizită prin instituția de învățământ. „Sunt bucuroasă că am participat la acest demers în urma căruia se vor putea obține rezultate remarcabile în ceea ce privește procesul educațional în cadrul școlii noastre. A fost o experiență bună, care ne-a determinat să colaborăm pentru un scop comun. Privim cu încredere spre viitor și ne pregătim pentru implementarea activităților”, a spus prof. Mihaela Veisa, în timp ce cealaltă profesoară implicată în proiect, Alexandra Terme, a adăugat: „O lume mai bună stă, cu siguranță, în mâinile noastre, trebuie doar să-i dăm viață. Fiecare lucru pe care îl facem noi, cadrele didactice, pentru elevii noștri, e ca o piatră de temelie așezată la construcția viitorilor adulți”. Întregul colectiv al școlii se bucură de această reușită. În ceea ce îi privește pe elevi, cu toții sunt nerăbdători să participe la activitățile din cadrul proiectului. Eleva Antonia Panaitescu, din clasa a VI-a, ne-a mărturisit entuziasmată: „Ne bucurăm de oportunitatea oferită școlii noastre și de faptul că vom beneficia de dotări și activități care să ne ajute să ne dezvoltăm. Vom învăța într-un mediu mai plăcut și vom avea parte de activități care să ne ajute să evoluăm și, de ce nu, să ne afirmăm”.
Scopul proiectului constă în prevenirea și reducerea abandonului școlar prin creșterea ratei de absolvire a învățământului gimnazial și promovarea examenului de Evaluare Națională. Prin intermediul activităților propuse în cadrul proiectului, se dorește ca elevii școlii să fie motivați să frecventeze cursurile până la finalizarea ciclului de învățământ. Activitățile derulate urmăresc dezvoltarea unei infrastructuri care să asigure cele mai bune condiții elevilor și, totodată, creșterea capacității organizaționale a școlii. Beneficiarii proiectului sunt 65 de elevi de la ciclul gimnazial al unității de învățământ. ,,Infrasctructura educațională constituie un element vital al mediului de învățare. Aceasta contribuie la îmbunățățirea predării, a rezultatelor școlare ale elevilor şi reducerea abandonului şcolar, pe lângă alte beneficii. În acest sens, dotarea sălilor de clasă, amenajarea unei insule de lectură, derularea unor activități prin care va fi prevenit abandonul școlar, formarea cadrelor didactice prin workshopuri sunt doar câteva dintre activitățile propuse în cadrul proiectului intitulat sugestiv „Școala este viitorul nostru! Împreună spunem stop abandonului școlar!”. Mulțumim pentru sfaturi şi idei tuturor cadrelor didactice, autorităților și comunității locale, ONG-ului „Țara de piatră”, consiliului reprezentativ al părinților de la Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău. Mulțumiri aducem și Inspectoratului Şcolar Județean Bihor, reprezentat de domnul inspector şcolar general Horea Abrudan, şi tuturor celor fără de care acest demers nu ar fi fost posibil”, a afirmat, pentru CRIȘANA, prof. Mirela Meza, directoarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan” Vașcău.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.