Cu ocazia celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției României studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din Oradea, specializările Drept și Administrație Publică, au formulat teme de interes și de actualitate pentru comunitate într-un workshop desfășurat miercuri online și face to face.

Decanul conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș a adresat un cuvânt de mulțumire și încurajare pentru toți participanții de a se implica și pe viitor în astfel de activități extra curriculare. Moderatori ai activității au fost lect. univ. dr. Simina Goia și conf. univ. dr. Claudia Timofte.

Prezentările în cadrul proiectului ROSE „Sprijin pentru studenți - Prevenirea abandonului la Facultatea de Drept - Lawstudsupport 1.0.” s-au derulat în funcție de temele abordate pe echipe de lucru, după cum urmează: „Tranziția constituțională din România de la decembrie 1989 până la 8 ianuarie 1991”. Revizuirea constituțională a fost pregătită și prezentată de studenții: Daniela-Gabriela Coita, Anca-Maria Corneștean, Maria-Cristina Coroian, Georgiana-Andreea Dumea; „Sumara analiză a problemelor regimului politic constituţional​ românesc”​ a fost pregătită și prezentată de studenții: Alexandra-Patricia Pascui​, Yasmina​ Mucha, Lorena Morar​; „Conținutul Constituției României în ceea ce privește drepturile și libertățile cetățenești, evidențiind Garanțiile constituționale ale exercitării drepturilor” a fost pregătită și prezentată de studenții: Alana Turcuț, Giulia Popovici, Andreea Mocan și Mădălina Popa; „Administrația publică la 30 de ani de la adoptarea constituției” a fost pregătită și prezentată de studenții: Cipriana Ioana Brândușan, Andrada-Ioana Bogdan, Georgiana Tuduce și Alexandra Andreea Vidican.

„Cu această ocazie îi felicităm pe toți cei implicați în derularea unor altfel de activități, însă cele mai multe aprecieri le merită studenții anului I Drept și Administrație Publică pentru curajul și determinarea lor”, au spus organizatorii.