Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, al Universității din Oradea, a marcat 15 ani de existență prin conferința cu participare internațională „Izvoarele istoriei și interpretările istoricilor”.

Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, al Universității din Oradea, a marcat 15 ani de existență prin conferința cu participare internațională „Izvoarele istoriei și interpretările istoricilor”.
O serie de surprize au fost pregătite pentru duminică, 23 iunie, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, simbol al luptei pentru dreptate, libertate și identitate națională.
Eveniment emoționant vineri, 14 iunie, la Liceul de Arte. Bunicii elevilor din clasa profesoarei Valeria Bunica le-au povestit celor mici despre cum era școala pe vremea lor.
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, va conferenția vineri, 21 iunie, la Universitatea din Oradea, cu ocazia aniversării a 15 ani de existență a Centrului de Studii Interdisciplinare. Tema conferinței va fi „Avram Iancu – vizionarul”.
Conform unei tradiții seculare, de Înălțarea Domnului, românii prăznuiesc și Ziua Eroilor. La Beiuș, manifestarea dedicată acestei importante sărbători a început la ora 12.00, când întru gloria celor care au căzut luptând sub Tricolor pe câmpurile de bătălie au fost trase clopotele bisericilor din urbe.
Peste două mii de persoane au participat sâmbătă, 15 iunie, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, la a XII-a ediție a Swimathon Oradea. S-au adunat peste 900 de mii de lei pentru cauzele înscrise la Swimathon, ceea ce dovedește implicarea tot mai mare a comunității.
Trei zile de vis la Oradea. Angela Gheorghiu i-a încântat vineri pe orădeni, sâmbătă, la Filarmonică, a fost rândul celor de la The Prague Cello Quartet să smulgă aplauzele publicului, iar duminică, pe scena din Piața Unirii, a avut loc spectacolul de balet, plin de grație și emoție, al Operei Naționale din Sofia.
La începutul săptămânii, Muzeul Țării Crișurilor a găzduit un eveniment mai puțin obișnuit. Sub titlul „Demistificarea Inteligenței Artificiale (IA) Generative: potențialul și pericolele”, conferința susținută de Ioan Roxin i-a pus pe participanți față în față cu viitorul, cu revoluția pe care o aduce cu sine Inteligența Artificială.
Peste 160 de absolvenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, la festivitatea de absolvire a studiilor de licență.
Cea de a XXII-a ediție a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus” se desfășoară la Oradea, în perioada 13-16 iunie.