La Beiuș, festivitățile dedicate acestei sărbători au avut loc în Parcul Central, dar ceremoniei din acest an i s-a dat o amploare diferită, cuprinzând mai multe momente, fiecare cu o semnificație aparte.
.png&w=337&h=208&zc=3)
La Beiuș, festivitățile dedicate acestei sărbători au avut loc în Parcul Central, dar ceremoniei din acest an i s-a dat o amploare diferită, cuprinzând mai multe momente, fiecare cu o semnificație aparte.
Universitatea din Oradea a găzduit joi, 27 iunie, lansarea volumului „Între război și pace”, al celui care a fost matematicianul, diplomatul, eseistul și profesorul Mircea Malița. La evenimentul desfășurat în Aula Magna, au fost prezente, împreună cu câteva sute de persoane, și cele două fiice ale eminentului orădean, Mihaela și Mioara Malița.
Academia de Business si Leadership Open Tribe a fost recent gazda unui eveniment remarcabil de dezvoltare personală, care a reunit la Oradea academicieni, părinți și invitați speciali pentru a celebra progresul și realizările tinerilor din cadrul programelor de dezvoltare personală.
Oradea a marcat, miercuri, Ziua Drapelului Național. Evenimentul a început la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Lună) și a continuat pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea.
Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, împreună cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Visit Oradea, organizează Conferința Bibliovibes ce îl are ca protagonist pe Mircea Vintilă, muzician și compozitor.
Oradea va serba miercuri, de la ora 11.00, Ziua Drapelului Național. Evenimentul va începe la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Lună) și va continua pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea.
Oradea a sărbătorit, duminică, 23 iunie, 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, printr-un ceremonial militar-religios, depuneri de coroane, un simpozion și un spectacol aniversar în Piața Unirii, alături de orchestra Rapsodia Bihoreană, Marius Ciprian Pop, Nicolae Furdui Iancu și mulți alți interpreți autohtoni.
Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, al Universității din Oradea, a marcat 15 ani de existență prin conferința cu participare internațională „Izvoarele istoriei și interpretările istoricilor”.
O serie de surprize au fost pregătite pentru duminică, 23 iunie, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, simbol al luptei pentru dreptate, libertate și identitate națională.
Eveniment emoționant vineri, 14 iunie, la Liceul de Arte. Bunicii elevilor din clasa profesoarei Valeria Bunica le-au povestit celor mici despre cum era școala pe vremea lor.