Pentru copiii Grupei Mari B, din cadrul Grădiniţei cu program prelungit nr. 20, structură a Liceului Lucian Blaga, a venit vremea să-şi ia la revedere de la ciclul preşcolar. Copiii au prezentat o altfel de serbare, în faţa părinţilor şi bunicilor, marţi, 12 iunie.

 

Gândită sub forma unei emisiuni de ştiri, ai căror redactori au fost profesoarele pentru învăţământul primar Andrada Şulea şi Mariana Micorici, serbarea de final de an, şi totodată, de final al ciclului preşcolar, a avut loc în Sala de Sport a Liceului Teoretic Lucian Blaga. Copiii şi-au început momentul artistic cu demonstraţii de gimnastică ritmică şi dans, pe care le-au pregătit alături de profesoarele Mihaela Maricaş şi Raluca Jurcuţ. Mai bine de o oră şi jumătate, cei mici le-au demonstrat părinţilor şi bunicilor prezenţi la serbare, că cei trei ani de grădiniţă au dat roade. Veseli şi dezinvolţi, ei au arătat prin intermediul poeziilor şi cântecelor, parte din ele interactive, că ştiu deja să socotească şi cunosc cifrele şi literele alfabetului. În plus, pentru a-şi demonstra îndemânarea şi creativitatea, fiecare copil a avut „împodobit” costumul de serbare cu o literă sau cu o cifră pe care a pregătit-o acasă, alături de părinţi.

Şi pentru că a fost ultima serbare petrecută alături de colegi şi educatoare, la finele reprezentaţiei, super eroii şi prinţesele i-au răsplătit pe copii cu o oră de joacă şi jocuri, într-o atmosferă de sărbătoare.