Artistul orădean A.G. Weinberger și-a lansat sâmbătă seara, la Oradea, cartea „Muzica între libertate și manipulare”, apărută la Editura Integral.

Lucrarea investighează rolul muzicii ca instrument de influență psihologică, socială și culturală în epoca contemporană. Într-un context dominat de crize morale, manipulare și validare prin expunere publică, muzica devine simultan mijloc de exprimare și unealtă de control. Amfitrionul serii a fost directorul general al grupului editorial Integral, Costel Postolache.

Orădeanul AG Weinberger este muzician, compozitor, producător și eseist, recunoscut ca unul dintre cei mai importanți promotori ai muzicii blues în România. Cu o carieră de peste trei decenii, el este apreciat pentru virtuozitatea sa la chitară, vocea inconfundabilă și stilul ce îmbină blues-ul cu jazz, rock și influențe clasice. A lansat albume premiate, a susținut concerte în țară și în străinătate și este cunoscut pentru implicarea activă în promovarea valorilor muzicale autentice.

Din anul 2017, este artist instrumentist la Teatrul Evreiesc de Stat din București. În calitate de eseist, AG Weinberger abordează teme culturale, sociale și artistice, pledând pentru excelență, educație și responsabilitate în spațiul public. În prezent, AG Weinberger este Vicepreședinte al Institutului Cultural Român (ICR).

După lansarea de carte, a avut loc concertul „Blues la muzeu”.

Evenimentele, care au făcut parte din Conferințele Tipografiei de idei, organizate în cadrul programului estival Tipografia de idei | #hailamuzeu, s-au desfășurat sâmbătă seara, în parcul Muzeului Țării Crișurilor.