Bihorenii care s-au adresat ieri Casei Judeţene de Pensii Bihor au fost nevoiţi să aştepte în faţa uşilor închise, timp de două ore, între orele 11.00 - 13.00, angajaţii organizând un protest spontan. Aceştia sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor, care, spun ei, „sunt cele mai mici din tot sistemul bugetar în acest moment”.

 

Cele aproximativ 300 de persoane care se adresează zilnic Casei Judeţene de Pensii Bihor au fost nevoite să aştepte, ieri, timp de două ore, sau să revină ulterior, la sediul instituţiei fiind întâmpinaţi de un afiş pe care scria „Protest spontan”, în timp ce uşa de la intrare în instituţie era închisă. Cei 95 de angajaţi ai Casei Judeţene de Pensii, inclusiv cei din Beiuş şi Marghita, au încetat ieri, între orele 11.00 - 13.00, activitatea, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor. Aceştia au decis să treacă la acest pas după ce un memoriu trimis în 16 noiembrie ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, prin intermediul căruia erau semnalate discriminările la care sunt supuşi în comparaţie cu ceilalţi angajaţi din aceeaşi familie ocupaţională, adică ai unor instituţii precum Casele de Asigurări de Sănătate, ANAF, Direcţiile de Sănătate Publică, nu a primit niciun fel de răspuns.

„Noi am rămas faţă de colegii din aceeaşi familie ocupaţională în urmă cu salarizarea, având cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar în acest moment. Revendicările noastre sunt următoarele: alinierea grilei de salarizare la familia ocupaţională, care au salarii mai mari cu procente între 50 şi 70%, şi asimilarea pe grila CNPP de noua lege de salarizare nr. 153/2017”, ne-a declarat reprezentantul angajaţilor, Ştefan Keşeru. Spre exemplu, un referent grad profesional superior gradaţia 5 de la Casa de Pensii are un salariu de bază de 2.246 lei, faţă de 3.627 lei cât au cei de la Casa de Asigurări de Sănătate, 3.075 lei - la ANAF sau 4.080 lei, la DSP-uri. Un inspector grad profesional debutant gradaţia 0, la Casa de Pensii, are un salariu minim de 1.450 lei, iar la ANAF - 2.286, un arhivar de la CJP primeşte 1.606 lei, iar la ANAF, 2.037 lei. Până şi consilierii juridici de la Casa de Pensii, care totuşi nu au salarii de lepădat, şi anume în jur de 4.800 lei, sunt discriminaţi faţă de cei de la CAS-uri - 6.390 lei, ANAF - 5.960 lei sau DSP-uri - 7.100 lei. De asemenea, directorul executiv al instituţiei are un salariu de bază în sumă de 6.889 lei, faţă de 14.941 lei, la Casa de Asigurări de Sănătate, 10.937 lei - la ANAF sau 14.941 lei, la Direcţia de Sănătate Publică. „La noi vin zilnic peste 300 de persoane cu diferite probleme, atât asiguraţi, cât şi pensionari, e un volum foarte mare de muncă, iar angajaţii nu sunt motivaţi. Sperăm ca doleanţele noastre să fie luate în calcul în cele din urmă, pentru că prin legea salarizării unice nu au fost rezolvate, în caz contrar protestele vor continua”, a precizat Ştefan Keşeru.

Şi unii cetăţeni sunt nemulţumiţi

Dacă angajaţii instituţiei bihorene sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă şi de nivelul scăzut al salariilor, pe de altă parte, nici cetăţenii nu sunt întotdeauna satisfăcuţi de serviciile prestate de aceştia. Spre exemplu, ieri, una dintre bihorencele aflate la Casa de Pensii, Eugenia Popoviciu, venise tocmai de la Marghita, pentru că avea de depus o reclamaţie. „Am 32 de ani lucraţi şi primesc o pensie de 520 lei. Am depus cerere de recalculare, prin poştă, cu confirmare de primire şi nu am primit niciun răspuns. Vineri am sunat la Casa de Pensii şi mi-au spus că nu-mi găsesc nicăieri cererea. Am fost programată pentru azi (ieri, la ora 14.15 - n.r.), pentru a depune o reclamaţie”, ne-a declarat Eugenia Popoviciu.

Acţiuni similare au fost declanşate în cursul zilei de luni şi în alte judeţe din ţară, precum Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Caraş-Severin, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Iaşi şi Suceava. Spre deosebire de Bihor, însă, la Suceava, angajaţii de la ghişee nu au participat la protest, asigurând activitatea cu publicul.