Clasele primare ale CN „Iosif Vulcan” - În casă nouă
Clasele primare ale Colegiului Naţional „Iosif Vulcan” s-au mutat, din acest an şcolar, într-o nouă clădire - fostul sediu al fostului Colegiu Tehnic „Andrei Şaguna”. Sediul a fost inaugurat ieri, odată cu primul clopoţel, care i-a chemat pe micii elevi în clase.
Deschiderea noului an şcolar a coincis cu inaugurarea noului sediu pentru clasele 0 şi I-IV ale Colegiului Naţional „Iosif Vulcan”. La ceremonie au participat cei 486 de elevi însoţiţi de părinţi, bunici sau fraţi mai mici, alături de învăţătorii lor, dar şi directoarea Colegiului, Simona Martin, primarul Ilie Bolojan, inspectorul şcolar judeţean general Alin Novac-Iuhas, inspectoarea Elena Moţoc-Chivari şi consilierul local Marcel Dragoş, membru în Consiliul de Administraţie al şcolii. După sunetul de clopoţel care a sunat în deschidere, a urmat intonarea imnului de stat al României şi un Te Deum oficiat de doi preoţi ortodocşi. În discursul său, directoarea instituţiei de învăţământ a menţionat că elevii sunt primiţi „într-un spaţiu nou, care s-a transformat sub mâinile pricepute şi sufletul celor care respectă şcoala, într-un spaţiu în care poveştile prind viaţă”. „La ceas de toamnă, în sunet de clopoţel, vă spun azi o poveste cu oameni mari şi oameni mici. Cu oameni mari dornici să muncească oricât pentru ca visele celor mici să se împlinească”, a adăugat Dimona Martin. Ea le-a mulţumit primarului Ilie Bolojan şi consilierilor locali „care au înţeles importanţa unei baze materiale pentru o educaţie de calitate”, dar şi Inspectoratului Şcolar Judeţean „pentru încrederea în potenţialul şcolii, în calitatea educaţiei pe care aceasta o oferă în comunitate”. Directoarea CN „Iosif Vulcan” a adresat cuvinte de apreciere la adresa cadrelor didactice, dar şi mulţumiri părinţilor care le-au încredinţat copiii. Totodată, Simona Martin a amintit că CN „Iosif Vulcan” „îşi scrie povestea de 233 de ani”, cea ce reprezintă istorie şi tradiţie pentru învăţământul transilvănean şi pentru învăţământul pedagogic. În istoria recentă, a adăugat ea, două sunt momentele importante pentru instituţia de învăţământ pe care o conduce: 1 septembrie 2008, când Liceul pedagogic orădean devine liceu bilingv româno-spaniol, cu program de bacalaureat spaniol; 1 septembrie 2009, când devine colegiu naţional. În prezent, aici studiază aproximativ 1.600 de elevi (486 în clădirea fostului CT Andrei Şaguna), în 53 de clase de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, la care se adaugă şase grupe de învăţământ preşcolar, desfăşurându-şi activitatea în trei spaţii - pe strada Jean Calvin nr. 3, pe Bulevardul Decebal nr. 60 şi la Grădiniţa „Voinicel”. Celor mici şi dascălilor lor le-au transmis mesaje de încurajare atât primarul Ilie Bolojan, cât şi inspectorul şcolar general. Bolojan a menţionat că a venit la ceremonie în dublă calitate: de primar, dar şi de părinte, una dintre fiicele sale fiind absolventă a Liceului pedagogic.
După ceremonia de deschidere a anului şcolar, cei mici s-au îndreptat spre clasele lor, însoţiţi de învăţători şi de rude.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.