Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a serbat ieri 52 de ani de la înființarea școlii prin intermediul unor evenimente speciale. Elevii i-au încântat pe participanți cu un flash-mob intitulat „România unită” și au participat la jocuri sportive, concursuri, expoziții și ateliere de lucru.

Printre invitați s-au aflat oficialități ale județului Bihor, reprezentanți ai firmelor partenere din Parcul Industrial Oradea, absolvenți ai școlii, colegi și foști colegi, elevi și părinți.

În Anul Centenarului, școala și-a propus crearea unui arc peste timp. Activitățile au îmbinat tradiția cu modernitatea, aventura cu momentele solemne, toate acestea într-o atmosferă nonformală de educație: concursuri și jocuri: „Cea mai frumoasă ie”, „Traian Vuia – patronul nostru spiritual”, „Vânătoarea de comori”,  „2018 – Anul Patrimoniului Cultural”, „Profesor pentru o oră”, Flash mob „România unită”, atelier de lucru „Ansamblul estetic tradițional românesc”, expoziții: „Obiecte de artă populară”, „Stand cu produse tradiționale românești” și competiții sportive.

Pentru că sărbătorirea a 52 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” a coincis cu Ziua Învățătorului, au avut loc depuneri de coroane și flori la statuia patronului spiritual din incinta școlii, recitări de poezii tematice precum și premierea elevilor și profesorilor care s-au remarcat la olimpiade sau concursuri școlare și la activități extracurriculare.

Colegiului Tehnic „Traian Vuia” și-a început activitatea pe 1 septembrie 1966 sub denumirea „Liceul Industrial pentru Construcţii de Maşini”, având ca specializări „Tehnologia construcţiilor de maşini” şi „Maşini şi aparate electrice”. Din 1971 şcoala îşi desfășoară activitatea în actualul amplasament însumând aproximativ 400 de elevi. Din 2001 instituția se numeşte Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, iar în 2016 școala și-a deschis larg porțile incluzând Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna”, ajungând în prezent la 1.770 de elevi școlarizați în trei forme de învăţământ: liceu (cursuri de zi, seral și frecvență redusă), școală profesională și școală postliceală, în următoarele domenii: Mecanică, Electric, Electronică automatizări, Electromecanică, Industrie textilă şi pielărie, Fabricarea produselor din lemn, Estetica şi igiena corpului omenesc, Turism și alimentație, Comerț și Economic.