Cursa Tarom de miercuri seara de la Bucureşti către Oradea a ratat aterizarea din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Piloţii aeronavei Boeing 737 aparţinând Tarom au decis să se îndrepte spre Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca unde au aterizat în siguranţă.

Cursa Tarom ROT627G a decolat în data de 15 martie, din Bucureşti, la ora 16.55, urmând să aterizeze la Oradea la ora 18.05. Din cauza condiţiilor meteo, ploaie, vând din spate, plafon jos de nori, piloţii au decis să anuleze aterizarea şi să se îndrepte spre Cluj-Napoca. 

„Condiții meteo nefavorabile. Plafon de nori jos, vânt din spate. A încercat să aterizeze, nu a reușit și a decis să aterizeze la Cluj-Napoca. Pasagerii vor fi transportați cu autocarul la Oradea iar cei care trebuie să ia avionul spre București vor fi transportați la Aeroportul din Cluj-Napoca. Situația nu este una ieșită din comun. Este o practică normală, de siguranță, pe care o aplică toți piloții atunci când întâmpină condiții meteo nefavorabile”, a declarant, pentru Crișana, directorul general adjunct al Aeroportului Oradea Eugen Tuduc.