Trofeul Festivalului concurs literar – cultural „Slavă ţie, Cuza Domn!”, desfăşurat zilele trecute la nivel naţional, în mediul on-line, va ajunge la Oradea, fiind câştigat de poeta Mihaela Dindelegan.

 

Cu un grupaj de două poezii dedicate Unirii Principatelor Române şi personalităţii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, poeta orădeană a obţinut cel mai mare punctaj dintr-un număr de 89 de poeţi participanţi, care au înscris în concurs 178 de poeme tematice. 

Evaluarea s-a făcut de către un juriu compus din zece membri (specialiști consacrați în literatură, inclusiv critici literari/membri USR) grupați în cinci subcomisii de jurizare independente. Fiecare poem a fost punctat separat, stabilindu-se o ierarhie a autorilor pe Loje: Loja poetică de aur, Loja poetică de argint şi Loja poetică de bronz. Pentru stabilirea ierarhiei finale şi a câştigătorului trofeului, notele date de cei 10 juraţi pentru cele două poeme pe autor au fost însumate.

Clasată cu ambele poezii în Loja poetică de aur, Mihaela Dindelegan a cumulat 185,50 puncte din 200 posibile, însuşindu-şi Trofeul. În Loja poetică de bronz au fost clasaţi alţi doi poeţi bihoreni: Virgil Teodorescu Capriş şi Dumitru Branc, aflaţi pe locurile 16, respectiv 17 în ierarhia poeţilor participanţi.

Gala Poeziei „Şapte Inimi România” continuă cu alte şase festivaluri care se vor desfăşura de-a lungul anului 2021, până în luna martie 2020. Cel de-al doilea Festival – Concurs „Ţara mamă – România”, are loc în luna februarie 2021, având ca tematică Dragobetele şi Sărbătoarea Primăverii (Mărţişorul).  Pentru a putea ajunge în gala finală a poeziei, fiecare poet trebuie să participe la toate cele şapte ediţii, pe baza punctajelor cumulate stabilindu-se câştigătorul Marelui Trofeu „Şapte Inimi România” şi al Trofeului Fericirii (al etapei de gală).

La organizarea concursului şi-a adus aportul un număr însemnat de specialişti, directorul Festivalului fiind poeta Lhana Roma-Nova.