Atmosferă de poveste, vineri, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea, cu prilejul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Toamnei. Și anul acesta, la eveniment au participat elevi din toată țara, cu peste o mie de lucrări pe diferite secţiuni artistice.

Sala de sport a Şcolii „Nicolae Bălcescu” a fost vineri neîncăpătoare la Festivalul Toamnei, eveniment devenit tradiţie la nivel naţional. Activitatea a cuprins eco-expoziţia de sculptură în legume şi fructe „Bucuriile Toamnei”, un concurs național de arte plastice (picturi, colaje, desene, machete tridimensionale), o paradă a legumelor şi fructelor, dar şi un spectacol artistic.

„Ne aflăm la cea de-a XVIII-a ediție a festivalului. Evenimentul a devenit major, în acest an, și reunește cele mai frumoase fructe și legume, întruchipate de cel mai frumos dar - copiii”, a spus prof. Gheorghe Troie, directorul şcolii „Nicolae Bălcescu”, vineri, în deschiderea evenimentului.

 „Ideea acestui festival a pornit în şcoala noastră, în anul 2000, în urma unui schimb de experienţă cu Centrul Rezidenţial Sfântul Nicolae din Peciu Nou (Timiş). În primii ani, festivalul a fost local, apoi județean, interjudețean, iar timp de doi ani, național”, a spus și prof. Stela Tăut, coordonatoarea proiectului. Potrivit acesteia, la ediţia din acest an a concursului național de arte plastice (desene, picturi, colaje, machete tridimensionale) au participat aproximativ 317 lucrări, de la 80 de unități școlare.

Extrem de apreciate au fost și lucrările realizate de elevi în cadrul expoziţiei „Bucuriile Toamnei”. Ei au dovedit, şi de această dată, că imaginaţia lor nu are frontiere. Astfel, pe standurile din sala de sport a şcolii au fost expuse adevărate opere de artă realizate din legume şi fructe, peste 1.000 de legume și fructe fiind sculptate în acest an de către copii.

Proiectul „Festivalul Toamnei” are ca scop dezvoltarea creativităţii elevilor şi participarea lor la activităţi educative care vizează toate laturile educaţiei, precum şi protejarea mediului înconjurător.

Acțiunile din cadrul proiectului s-au desfășurat pe parcursul lunii octombrie în Școala „Nicolae Bălcescu”, dar și în școlile partenere din țară. Proiectul a fost coordonat de profesoarele Stela Tăut, Alina Deliman și Simona Vancea.