Timp de două zile, orădenii și-au putut achizitiona piese vestimentare unice, accesorii din piele și bijuterii cu un design modern și contemporan, de la cei mai în vogă creatori români în cadrul primei ediții a Târgului „Designer Vanity Fair”.

 

Conform organizatorilor, târgul s-a nascut din dorința de a-i cuceri pe orădeni prin creațiile deosebite ale autorilor vestimentari români, în pragul verii.

„Designer Vanity Fair este prima ediție a unui târg de designeri contemporani români, făcut cu scopul de a scoate în lumină creațiile designerilor autohtoni de top. Sunt 12 expozanți din Iași, București, Cluj, Timișoara și Oradea. Am planul de a extinde târgul, a-l duce în toată țara și a-l transforma în tradiție. Vreau să dezvolt orașul din punct de vedere vestimentar pentru că ducem lipsă de astfel de magazine și e o șansă extraordinară ca designerii să vină să cunoască orașul, să-și deschidă magazine și la noi și să schimbăm un pic fluxul din punct de vedere vestimentar. Printre participanți se află și Mihaela Glăvan, designer vestimentar de top, internațional. Majoritatea expozanților își vând creațiile pe piața internațională și eu mi-ași dori să găsească și aici cumpărători iar colecțiile să le fie recunoscute așa cum merită. Fiecare are un mod propriu, abstract, de a-și crea arta. Combină lemnul cu pictura, au niște piese inedite. Nu e vorba doar despre haine ci și despre piele, accesorii, bijuterii. Susținem și o cauză socială, „Beauty from ashes”, o asociație care se ocupă de fete de la orfelinat până la vârsta de 18 ani, le ajută să aibă o meserie, fac produse handmade pe care le vând ca să-și acopere traiul de zi cu zi. Prețurile produselor sunt medii, cam ca la Zara, Musette” a declarat, pentru Crișana, Ema Vese, organizator.     

Evenimentul a avut loc în incinta „Basti ’OR” din Cetatea Oradea, a fost organizat de VSE Ema și s-a bucurat de mixurile electronice ale trupei Dinsubsol Romanesc.