Ștafeta Veteranilor, dedicată Zilei Armatei Române, a ajuns duminică la Oradea, de la Arad, urmând a fi predată, luni dimineața, maratoniștilor care o vor duce la Carei. Evenimentul este organizat pentru a aduce un omagiu eroilor României.

 

Ediția a IX-a a „Ștafetei Veteranilor” este organizată de Asociația Invictus România în contextul sărbătoririi, pe 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Evenimentul a început pe 5 octombrie și străbate toate județele țării noastre. Participanții poartă, în alergare, Drapelul Național, cu opriri la monumentele ridicate în cinstea eroilor și veteranilor neamului și se va încheia pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

Peste 500 de voluntari Invictus din toată țara, alergători și cicliști, militari din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională și civili, vor purta Ștafeta Veteranilor pe trei trasee, pornind de la București pe trei direcții diferite, până la Carei, parcurs care însumează aproximativ 3.800 de kilometri.

La Oradea, ștafeta a fost predată duminică la 17.30 în cadrul unui eveniment organizat de Garnizoana Oradea. Manifestarea a început la ora 17.00, până la 17.30 având loc sosirea oficialităților care au întâmpinat Ștafeta Veteranilor (traseul Arad-Oradea). Între ora 17.30 și 17.35 a avut loc predarea Ștafetei Veteranilor de către maratoniști și primirea acesteia de către Comandantul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației. A urmat Intonarea Imnului Național al României, alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului și acordarea de plachete și diplome de către Comandantul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației.

Luni, 24 octombrie, începând cu ora 8.00, la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii, se vor desfășura evenimentele prilejuite de predarea ștafetei. De la 8.00 la 8.20 vor fi întâmpinate autoritățile, de la 8.20 la 8.25 vor avea loc alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului iar de la 8.25 la 8.30 va avea loc startul Ștafetei Veteranilor, traseul albastru. Ștafeta Veteranilor va fi predată maratoniștilor rutei Oradea – Carei de către Comandantul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației.