România a găzduit, zilele trecute, Campionatul mondial al ciobăneștilor belgieni (malinois). Evenimentul a avut loc în premieră în țara noastră și a reunit echipe din întreaga lume pentru a concura la cel mai înalt nivel.

Clubul de Ciobănești Belgieni și Olandezi (CCBO) din România, membru al Asociației Chinologice Române, Federation Mondial Berger Belge și World Dutch Shepherds Federation, alături de Visit Oradea și Primăria municipiului Oradea, au organizat, pentru iubitorii de câini, două competiții mondiale în premieră în România.

Campionatul Mondial FMBB 2023 Ciobănești Belgieni, cel mai mare eveniment sportiv chinologic al anului, s-a desfășurat la Ineu, Kings Land, în perioada 11 aprilie - 16 aprilie. Evenimentul a avut loc în premieră în țara noastră și a reunit echipe din întreaga lume pentru a concura la cel mai înalt nivel. Primul campionat a avut loc în Germania, în 1992, iar ulterior, gazdele au fost state precum Franța, Olanda, Elveția, Austria, Italia, Belgia, Ungaria, Slovenia sau Cehia. Anul acesta, a fost rândul României să găzduiască această competiție importantă.

La Campionatul Mondial FMBB 2023 s-au înscris în total 110 echipe, din 48 de țări, printre care se numără și trei echipe din România.

„Un rezultat deosebit pentru sportul canin din România, în special pentru iubitorii de IGP. Prietenul meu, Kocsis Attila component al echipei României la această disciplină s-a calificat în finala acestui campionat mondial, obținând în final locul 18”, a scris Radu Coroiu, pe pagina de Facebook a competiției.

Rezultatele competițiilor pot fi consultate pe site-ul oficial al evenimentului: fmbb2023.com.